open-navfaktor-logo
search
Izjave selektora
Pereira i Doborac pohvalili atmosferu u tuzlanskom Mejdanu
AUTOR: Anadolija
12.05.2024. u 20:10
get url
text
FOTO: Anadolija
Revanš susret baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2025. godine rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Portugala odigrale su bez pobjednika 26:26 (13:17). 
Nakon utakmice medijima su se obratili selektori reprezentacija Paulo Pereira i Damir Doborac te igrači Salvador Salvador i Senjamin Burić, javlja Anadolu.
- Ovo je naš sedmi uzastopni plasman na velika takmičenja. Rezultat je to predanog rada i velikog broja okupljanja. Respektovali smo Bosnu i Hercegovinu, ali smo u prvom susretu stekli značajnu prednost. Večeras smo uživali u rukometu, a na kraju je završeno bez pobjednika - rekao je selektor Pereira dok je Salvador izrazio svoju zahvalnost publici i igračima Bosne i Hercegovine koji su igrali fer i korektno.
Svoj debi pred domaćom publikom u ulozi selektora i kapitena imali su Doborac i Burić, koji su se u svojim izlaganjima najprije zahvalili publici na podršci zbog kojih su se borili do posljednjih atoma snage.
- Kada bismo tražili izgovore za prvu utakmicu mogli bismo, ali nećemo. Eliminisani smo od reprezentacije koja je redovan učesnik velikih takmičenja. Oni i jesu bili favoriti, ali smo u ove dvije utakmice vidjeli i dobili mnogo. Vjerujem u ove igrače i s njima je milina raditi.
Vidjeli ste večeras kako se bacamo na glavu za loptom u posljednjim sekundama kako ne bismo izgubili. To je ono što od nas navijači očekuju i vjerujem da ćemo takvi biti u budućnosti - rekao je Doborac, selektor reprezentacije BiH, dok je kapiten Burić naglasio da je nova reprezentacija u stvaranju te da im trebaju podrška, ali i logistika.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.