open-navfaktor-logo
search
Dvomeč protiv Češke
Rukometni Zmajevi se okupili na Ilidži, plan je da se provjere nova imena pred EP
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na Ilidži počela pripreme za naredni prijateljski dvomeč sa Češkom.
30.10.2023. u 15:45
get url
text

Izabranici Irfana Smajlagića će prvi duel s Česima imati 4. novembra u Brnu (17 sati), a drugi u istom gradu dan kasnije (13 sati).

Planirano je da Zmajevi put Češke krenu 3. novembra. Nadolazeće utakmice dio su prvojera i priprema pred Evropsko prvenstvo zakazano za januar naredne godine, a na kojem će sudjelovati i BiH.

Selektor Smajlagić je bio iz opravdanih spriječen da prisustvuje konferenciji za medije, ali će biti prisutan na prvom treningu. Javnosti su se obratili njegov saradnik Damir Doborac, te reprezentativac Senjamin Burić.

- Plan je da da provjerimo neke nove igrače na spisku. Od sutra smo kompletni - rekao je Doborac.

Doborac je dodao da sedmicu treba iskoristiti za nadogradnju, a kada je u pitanju nastup na EP, kazao je kako je teško govoriti šta očekujemo zbog teške grupe, ali da vjeruje da sa svima možemo. Osvrnuo se i na domaće prvenstvo, kazavši da tu ima kvaliteta.

- Ovo nam je posljednje okupljanje pred Euro, planirano je da početkom januara igramo turnir u Švicarskoj, gdje ćemo se zadržati do početka Evropskog prvenstva - dodao je Doborac.

Nakon njega riječ je dobio Burić.

- Svako okupljanje nam je bitno, posebno što se bliži EP. Nadam se da ćemo dobro iskoristiti ovo vrijeme, pogotovo što imamo utakmice - kazao je Burić i dodao da je atmosfera u taboru Zmajeva na vrhunskom nivou.

Ako ostvarimo jednu pobjedu, znači da je bolje nego na dva prethodna EP. Imamo tešku grupu, protiv Nizozemske ćemo tražiti šansu za drugi krug, što bi bio fantastičan rezultat. Sve zavisi koja će ekipa ići, nadam se da ćemo u decembru svi doći zdravi - dodao je Burić.

- Gruzija jeste ispod nas, a Nizozemska je bolja od nas. Ako ostvarimo dvije pobjede i prođemo u drugi krug, bio bi to veliki uspjeh - objašnjava Burić.

Selektor Irfan Smajlagić je za ovo okupljanje uputio pozive sljedećim igračima: Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Sloboda), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Faris Čolaković (Krivaja), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Luka Perić (Celje; Slovenija), Srđan Predragović (Graz; Austrija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija).

{$galerijaFotografija}

 

IMG_20231030_153437.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.