open-navfaktor-logo
search
Slučaj izazvao paniku
Krivična prijava protiv vlasnica: Kako se sredstvo za čišćenje našlo u boci mineralne kada je otrovan mladić u Rijeci
AUTOR: Autor: Faktor
05.04.2024. u 15:44
get url
text
KBC Rijeka
KBC Rijeka
FOTO: KBC Rijeka
Završena je istraga i saopćeno šta se dogodilo nakon što je u novembru prošle godine mladić u Rijeci zadobio povrede jednjaka pošto je u ugostiteljskom objektu popio malo tekućine iz boce mineralne vode. 
Ovaj slučaj izazvao je paniku, posebno jer je nekoliko mjeseci ranije Stanku Lakoviću nakon konzumiranja mineralne vode u riječkom restoranu spržen jednjak.
Iz Policijske uprave primorsko-goranske danas je saopćeno da su dvije državljanke Hrvatske, starosti 38 i 39 godina, krivično prijavljene jer se hrvatski državljanin ozlijedio prilikom ispijanja tekućine iz bočice mineralne 4. novembra 2023. u ugostiteljskom objektu u Rijeci.
Saopćeno je kako je do ovoga došlo. 
- Po završetku potrebnih analiza koje su proveli zaposlenici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se u spornoj bočici bezalkoholnog pića nalazila alkalna tekućina-sredstvo za čišćenje posuđa, a koje su u tu bočicu ulile osumnjičenice - objavila je Policijska uprava primorsko-goranska.
- Naime, one su kao vlasnice ugostiteljskog obrta s područja otoka Krka u praznu bočicu ulile alkalnu tekućinu i nakon upotrebe je neoprezno i lakomisleno ostavile u skladištu uz ostale neotvorene bočice mineralne vode. Krajem oktobra je pak prilikom vraćanja neotvorenih bočica bezalkoholnog pića distribucijskoj firmi bez njihovog nadzora, sporna bočica proslijeđena u riječki ugostiteljski objekt gdje je stavljena u opticaj i poslužena gostu koji je zadobio ozljede nakon konzumacije - dodaju iz policije.
Naveli su da su, po završetku istraživanja, obje hrvatske državljanke krivično prijavljene za počinjenje teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti, a 39-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.