open-navfaktor-logo
search
Pojačane tenzije
Priština: Čula se pucnjava, ali nema informacija da je neko povrijeđen; Beograd: Vojska Srbije nije ušla na Kosovo
Policija Kosova saopćila je da nema zvaničnih informacija da je neki građanin ili policajac povrijeđen u kontekstu aktuelne situacije koja vlada na sjeveru Kosova, javlja Anadolu Agency (AA).
31.07.2022. u 21:43
get url
text

- Na osnovu dosadašnjih zvaničnih informacija, nastavljene su blokade puteva na nekoliko lokacija na sjeveru Mitrovice u pravcu graničnih prelaza Jarinje i Brnjak koji su zatvoreni za saobraćaj - navodi se u saopćenju kosovske policije.

U saopćenju se također navodi da policija Kosova nema zvaničnih informacija da je neki građanin ili zvaničnik policije povrijeđen.

- Kosovska policija je dobila zvanične informacije da se na pojedinim lokacijama čula pucnjava iz vatrenog oružja, gdje su neki od hitaca bili usmjereni na policijske jedinice, ali na sreću nije bilo povrijeđenih. Upućujemo apel svim građanima i medijima da ne nasjedaju na lažne vijesti koje imaju tendenciju da destabiliziraju situaciju i stvore paniku - navode iz kosovske policije.

Također se navodi da Policija Kosova nastavlja angažman na terenu s ciljem pružanja sigurnosti svim građanima i da njene jedinice rade na očuvanju reda i sigurnosti.

VEZANI TEKST - Sirene za uzbunu i barikade na sjeveru Kosova, Hoti obrazložio: Zbog lažnih vijesti

S druge stgrane, Ministarstvo odbrane Srbije saopćilo je večeras da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova.

- Povodom velikog broja dezinformacija koje u eter namjerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane kosovske policije, Ministarstvo odbrane saopćava da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije - navedeno je u reagiranju Ministarstva odbrane Srbije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.