open-navfaktor-logo
search
Nova Gradiška
Šokantna ispovijest roditelja žene osumnjičene da je na smrt isprebijala kćerku
Roditelji djevojčice iz Nove Gradiške nalaze se u istražnom zatvoru u Požegi. Policija sumnja da je djevojčicu do smrti isprebijala vlastita majka.
08.04.2021. u 10:49
get url
text

Roditelji žene osumnjičene da je na smrt isprebijala djevojčicu uvjereni su da njihova kći nije odgovorna za zločin, javlja Nova TV.

VEZANI TEKST - Pretukli dvogodišnju kćerkicu: Roditeljima monstrumima jednomjesečni pritvor

Baka preminule djevojčice ne misli da je njena kćerka djevojčici zadala silne hematome koje je malena imala.

- Ne, to moja kćerka nije napravila. Mi to ne vjerujemo, ako je napravila to, milion posto nije to svjesno napravila - poručuju baka i djed djevojčice.

Objasnili su šta to znači da to nije svjesno napravila.

- To znači da joj se nešto dešavalo u glavi ili neko, ne znam šta. Uglavnom, nešto se događalo s njom - pojašnjavaju.

Roditelji žene tvrde kako ne mogu doći do nje, da je nisu uspjeli dobiti telefonski, no da su joj u zatvor poslali novac i odjeću.

Baka djevojčice napominje kako su njena kćerka i suprug tražili da se djevojčica vrati u porodicu kako bi dobili roditeljski doplatak i finansijska sredstva.

- To je muž tražio. Muž. On je bio za to - kaže baka djevojčice. Priznaje da su djevojčicu željeli natrag samo zbog novca.

- Tako je. On je samo to tražio". Od svoje kćerke, kaže, to nije čula.

- Ne, od nje nikad to nisam čula. Dva puta je rekla da će njoj biti bolje kod udomitelja. Ja imam život patnički. I plakala i govorila, plakala i govorila. Ali, on je to tražio samo radi novca. On je nju jako maltretirao, u trudnoći je jako tukao. Ona je tu dolazila plava, ubijena - prepričava.

Nasilničko ponašanje svog supruga, žena je prijavljivala policiji. Barem tako tvrdi njena majka. 

- Da, prijavljivala je. On je nju napustio, uzeo joj sve novce, popije s prijateljima, dođe kući, maltretira ju, tuče je, prebija je. Kad on ode, ona mene nazove, izjada se. Ali ona je non-stop prijavljivala, ali nju niko nije slušao.

Otac osumnjičene kaže kako njihova kćerka nije bila agresivna.

- Koliko znam nije imala kratak fitilj. Malo je znala zagalamiti dok je bila curica, dok je išla u školu, ali ovako ne. 

- Ona je bila samo malo glasnija, ali da je bila agresivna, ne. Ne - kaže majka. .

Roditelji osumnjičene, komentirali su tvrdnje da je njena kćerka šminkom djevojčici prekrivala masnice.

VEZANI TEKST - Izgubila bitku za život: U Zagrebu preminula teško pretučena djevojčica

- Da li bi stigla u kratkom vremenu prekriti dijete sa šminkom? Ali vidite, molim vas, da je to istina, da je ona to radila, zašto je onda ona to dozvolila kao baka? Ona je tamo s njom stalno, mi smo ovdje 100 kilometara dalje, onda bi to ona trebala prijaviti nekome. Oni žive u jednoj kući, ona je sve to znala - izjavili su roditelji osumnjičene

Djevojčica je gotovo četiri mjeseca imala svrab.

- Ako je ona meni lagala i ja ću lagati vama. Rekla mi je da ju je vodila kod doktora, da ju je vodila u Slavonski Brod. Dobijala je kreme, vadila je krv, no ništa to nije pomoglo - kaže baka djevojčice.

Ipak, priznaje da djevojčicu nije vidjela dvije godine, odnosno da ju je zadnji put vidjela kada je djevojčica imala tri mjeseca.

Baka ne zna hoće li ići na pogreb svoje unuke.

- Možda budem, možda ne budem. Kako se budem osjećala. Ako se budem osjećala teško, neću moći ići. Ako se budem osjećala bolje, ja ću ići - priznaje. Za preostalo dvoje unučadi smatra da je najbolje da budu kod udomitelja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.