open-navfaktor-logo
search
U pritvoru je od incidenta
Vozač iz BiH osuđen u Austriji, pretukao pješaka jer je "sporo prelazio zebru"
Nije iznenađujuće što je optuženi pokušao da prikaže incident na bezazleniji način jer je već više puta osuđivan za nanošenje tjelesnih povreda, piše austrijski portal.
AUTOR: Autor: Salzburg.orf.at/Faktor
10.04.2024. u 09:52
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
FOTO: Polizei Salzburg
Nasilni vozač iz BiH osuđen je u utorak na regionalnom sudu u austrijskom Salzburgu na dvije godine zatvora.
Navodi se da je oborio i teško povrijedio pješaka u gradu Salzburgu jer je, prema mišljenju vozača, presporo prelazio zebru, piše portal Salzburg.orf.at.
Presuda još nije pravosnažna. Osuđeni je već više puta osuđivan za nanošenje tjelesnih povreda. Od incidenta je u pritvoru.
Prema navodima tužilaštva, pješak je tokom napada zadobio nekoliko preloma kostiju na licu. Prešao je zebru, ali je očigledno bilo presporo za vozača. Navodi se da je "otkotrljao" automobil prema pješaku. Pješak je kucnuo po haubi.
- Vozač, Bosanac, tada je iskočio iz automobila, navodi se u optužnici. Navodi se da je oborio pješaka i udario ga nogom u lice - prenosi austrijski portal.
Vozač na ročištu u utorak nije negirao sam incident. No, rekao je da nikada nije namjeravao tako ozbiljno ozlijediti pješaka. Tog dana se prvo posvađao sa djevojkom, pa je imao stres na poslu i još uvijek je bio pijan oko jedan promil. Branilac je kazao da je "pješak udario u automobil toliko jako da ga je udubio", te ocijenio je da bi to "mnoge razbjesnilo".
Nije iznenađujuće što je optuženi pokušao da prikaže incident na bezazleniji način jer je već više puta osuđivan za nanošenje tjelesnih povreda. Navodi se i da se vozio prema svjedoku koji je htio da interveniše i zaustavi ono što se dešava.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.