open-navfaktor-logo
search
Velike cifre
Finansijski stručnjak otkrio koliko je Zuckerberg miliona dolara izgubio padom Facebooka i Instagrama
Mnogi korisnici diljem svijeta prijavili su u utorak probleme pri korištenju društvenih mreža Facebook i Instagram, u vlasništvu Mete. Facebook je mnoge korisnike odjavio s njihovih računa i ne mogu se ponovo ulogirati, dok Instagram nije učitavao sadržaj. 
07.03.2024. u 20:00
get url
text

Stotine hiljada prijava prekida rada zabilježila je stranica Downdetector. Matična firma priznala je da su imali probleme. Andy Stone, šef korporativnih komunikacija Mete, na platformi X je napisao da je problem riješen te da ga je uzrokovao "tehnički problem". 

- Tehnički problem uzrokovao je poteškoću pri pristupu nekim od naših usluga. Riješili smo problem što je brže moguće za sve na koje je utjecao, te se ispričavamo zbog bilo kakvih neugodnosti - napisao je Stone. 

 Reagirala je i burza, pale su cijene dionice Mete. Firma većinu svojih prihoda ostvaruje putem oglasa koji se prikazuju korisnicima, a uz "tehničke probleme" koji su srušili platforme, pala je i zarada. Ipak, tačan iznos gubitka koji je imala nakon pada društvenih mreža Meta vjerovatno neće otkriti.

Dan Ives, direktor njujorške firme Wedbush Securities, rekao je za Daily Mail da je Mark Zuckerberg izgubio približno 100 miliona dolara prihoda u utorak ujutro zbog nestanka platformi diljem svijeta.

- Ovo je zanemariv iznos prihoda koji je vjerovatno ispod 100 miliona dolara izgubljenog prihoda - rekao je.

Iznos je možda beznačajan u odnosu na godišnji prihod Mete, koji je 2023. godine iznosio otprilike 134 milijarde dolara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.