open-navfaktor-logo
search
Društvene mreže
Nakon prigovora bijesnih komšija, Musk uklonio bljeskajući znak X sa zgrade u San Franciscu
Twitter je uklonio visoki, bljeskajući znak X s vrha svog sjedišta u San Franciscu, nakon što se ta tehnološka firma sukobila s gradskim dužnosnicima zbog kontroverznog znaka koji je izazvao ogorčene prigovore stanovnika susjednih zgrada.
03.08.2023. u 09:57
get url
text

Bliješteći X, instaliran na krovu ureda firme u središtu grada prošle sedmice, dio je napora vlasnika Elona Muska da rebrendira problematičnu društvenu mrežu. No, lokalni stanovnici žalili su se na sjajna bljeskajuća svjetla koja ih noću uznemiravaju.

Neki su također doveli u pitanje sigurnost, sugerirajući da znak, koji se nadvio preko ruba zgrade, ne djeluje kao da je sigurno pričvršćen za krov.

Građevinska inspekcija San Francisca primila je 24 pritužbe na znak, uključujući one na račun njegove "strukturalne sigurnosti i osvjetljenja", rekao je za AFP direktor komunikacija inspekcije Patrick Hannan.

Predstavnik kompanije rekao je inspektoru da se radi o "privremenom svjetlosnom znaku za jedan događaj".

Drugi pokušaj inspektora da provjeri znak također je bio neuspio. Grad je X-u poslao obavijest o prekršaju s upozorenjem da su mu potrebne odgovarajuće dozvole za znak.

Musk je na društvenoj mreži ismijao prigovore, napisavši da "iz grada odlazi firma po firma", ali da će im "dok ga drugi napuštaju, on biti prijatelj".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.