open-navfaktor-logo
search
Sajam
Teknofest u turskom Izmiru: Među posjetiocima veliki broj učenika
Trećeg dana sajma zrakoplovstva i tehnologije Teknofest u turskom gradu Izmiru prikazana su brojna tehnološka i naučna dostignuća.
29.09.2023. u 13:38
get url
text

Sajam se održava u organizaciji Turske fondacije za tehnologiju (T3) i Ministarstva industrije i tehnologije Turske. Ove godine se treći put održava u Izmiru, na aerodromu Cigli i trajat će do 1. oktobra.

Sajam je i danas kao i prethodnih dana posjetio veliki broj građana i turista koji su imali priliku da pogledaju zanimljiva tehnološka dostignuća. Trećeg dana sajma posebno je među posjetiocima primjetan veliki broj učenika koji dolaze u grupama sa učiteljima i nastavnicima.

FOTO: AA

Akrobatski pokazni tim Turskog ratnog zrakoplovstva Soloturk u sklopu sajma izveo je performans koji je oduševio posjetioce.

U okviru Teknofesta održavaju su i brojne radionice za djecu i mlade.

Tokom sajma aerobatski pokazni tim zračnih snaga Turske, poznat kao "Turske zvijezde" izvest će performans na nebu. U sklopu sajma će nastupiti i bespilotne borbene letjelice Bayraktar TB2 i Bayraktar TB3, borbena bespilotna letjelica Bayraktar Akinci i turski vojni helikopter Atak.

Teknofest je prvi put održan 2018. godine.

Agencija Anadolu je globalni komunikacijski partner sajma tehnologije TEKNOFEST.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.