open-navfaktor-logo
search
Blokiraju datoteke
Usporen vam je Google Chrome, evo kako da riješite problem
Ukoliko vam Google Chrome radi sporije nego inače, postoji mogućnost da problem uzrokuje antivirus.
03.12.2020. u 08:49
get url
text

Autori ovog programa tvrde da bi sljedeće ažuriranje moglo popraviti rad.

Najnovija nadogradnja za Chrome trebalo bi da riješi sve probleme na koje nailaze korisnici Windowsa 10 sa integrisanim alatom za antivirus. Problem, naime, nastaje kada Windows Security odluči da skenira lokalni disk ili SSD, a rezultat su blokirane datoteke i usporeni Chrome.

Antivirusi i druge slične aplikacije privremeno mogu da blokiraju nove datoteke, što može dovesti do problema sa bilješkama ili drugim podacima koji koriste "ImportantFileWriter", a taj problem pokušavaju da riješe pomoću "ReplaceFile" koraka, piše Chromium.

Kad napravite novu datoteku ili neki deo Google Chromea nešto sačuva na vaš računar, Windows Security skenira lokalni disk ili SSD i osigurava da ne preuzimate malver i slične stvari. Ako to radite često, Windows Security će zaključiti da se radi o malveru - čak i kad to nije istina.

Rezultat je ukratko, usporeni Chrome.

Ovakvo ponašanje nije nužno loše, jer bi svakako trebalo da imate program koji aktivno štiti sistem od virusa i drugih štetnih programa. Ako taj proces ne uspije, nastaju problemi poput ovog.

Novo ažuriranje će Chrome "naterati " da datoteku pokuša da napravi nekoliko puta prije nego što dođe do greške. Ako Google Chrome radi sporije na vašem računaru kad preuzimate datoteku ili stvarate novu datoteku, preuzmite ažuriranje čim postane dostupno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.