Juve je slavio protiv Lyona sa 2:1 u revanšu osmine finala, ali Francuzi idu dalje zbog gola u gostima. U prvoj utakmici Lyon je pobijedio 1:0.

Miralem Pjanić odigrao je posljednju utakmicu za Juventus. Od naredne sezone reprezentativca Bosne i Hercegovine gledat ćemo u dresu Barcelone.

- Razočaravajuće za nas, jer smo željeli narednu fazu i nastavak takmičenja - rekao je Pjanić za Sky Sport Italia.

- Loše smo otvorili utakmicu, ali smo ostali u igri. To je stvarno razočaravajuće i teško prihvatljivo, svakako. Ne smijemo umanjiti vrijednost devetog uzastopnog Scudetta, ali ovaj klub može i treba ciljati mnogo više. Ne sumnjam da će ova grupa nastaviti još jače sljedeće sezone - uvjeren je Pjanić.

S obzirom na to da se oprašta od Juventusa, kakvo je njegovo iskustvo ovog projekta Stare dame koji predvodi Maurizio Sarri?

VEZANI TEKST - Pjanićev šokantan oproštaj od Stare dame, amaterske greške Varanea koštale Real

- Posljednjih mjeseci nije išlo kako je zamišljeno, iz razloga koje još ne razumijem. Želio sam igrati više, to je sigurno - odgovorio je Pjanić.

- Igrali smo drugačiju vrstu fudbala u odnosu na onaj koji je trener preferirao u Napoliju, gdje su svi bili uključeni i predani projektu. Nisam jedini koji to kaže. Očito je. Treba vremena da se to razvije.

- Imamo sjajnu ekipu, ali da bismo išli do kraja, moramo imati sve igrače na raspolaganju, što često nije bio slučaj zbog raznih povreda - konstatovao je Pjanić.