Četvrtak, 29.02.2024.
h

Akcija OŠ "Umihana Čuvidina": Paketići za mališane u Konjević Polju, Ilovači i Ustikolini

Tradicionalno, mjesec decembar, za učenike i zaposlenike Osnovne škole "Umihana Čuvidina" iz Sarajeva obilježen je brojnim humanima akcijama, poput prikupljanja novčanih sredstava za bolesne vršnjake, kao i one koji su teškog materijalnog stanja.

Prema riječima Aziza Mulahmetovića, direktora škole, na vrijeme su krenuli sa pripremama za novogodišnje praznike, pa su učenici i nastavnici svojim donacijama novogodišnjih paketića učestvovali u projektu "Djeca pomažu djeci".

- Prikupljeno je 300 paketića. Nadamo se, da smo učenicima naše škole, zatim OŠ "Ustikolina", OŠ "Hasan Turčalo-Brzi" u Ilovači i u Konjević Polju, pomogli da bar na trenutak zaborave surovu stvarnost. Također, u školi smo upriličili "Zimski bazar" đačkih rukotvorina. Na 38 štandova bili su smješteni razni proizvodi, koji su nastali kao rezultat rada i ideja vrijednih đaka, nastavnika, mama, očeva, braće i sestara. Vatromet boja, čestitki, predmeta ali i domaćih kolača, čajeva za svačiji ukus , na čemu bi im sigurno pozavidjeli i iskusni obrtnici i trgovci - ispričao je Mulahmetović.

U prazničnoj i prijateljskoj atmosferi uživali su učenici, nastavnici, roditelji i prijatelji škole. Novac prikupljen od prodaje nakita, ukrasa, kolača, koje su pravili učenici, nastavnici i roditelji bit će usmjerena za kupovinu nastavnih učila, kako bi se poboljšao kvalitet nastave.

Veliki broj učenika, roditelja i stanovnika naselja Boljakov Potok u kojoj se nalazi škola, odazvalo se, da podrži bazar i sve ono što su vrijedni učenici i uposlenici škole pripremili za goste.

Podsjećanja radi, humanitarne akcije ove škole datiraju još od 2000. godine. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Najnovije Najčitanije Na vrh