Ponedjeljak, 19.04.2021.
h

Alija Izetbegović prvi je dobitnik Nagrade mira Kadesh, jer je učinio sve da se sačuva mir

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović povodom dodjele “Nagrade mira Kadesh” prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću mišljenja je da je napravljen pravi izbor kada je u pitanju izbor dobitnika ove nagrade jer je on učinio sve da sačuva mir.

- Mislim da se prvi put dodjeljuje ova nagrada i da su napravili dobar izbor za prvog dobitnika, za našeg rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića. Alija je učinio sve da se sačuva mir, da ne dođe do rata, a kada je došlo do rata, osim što je učinio sve da ne izgubi taj rat, učinio je sve da se postigne mir, pa makar i nepravedan mir – Kazao je Izetbegović.

Podsjetio je na riječi svoga oca, koji je govorio: "Bolje je stotinu godina pregovarati i dogovarati nego jednom ratovati".

Međunarodnom simpozijumu o miru, jednakosti i bratstvu KADESH, koji će danas biti održan u Corumu, u Turskoj, prisustvovat će i premijer te zemlje Binali Yildirim. Održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh