open-navfaktor-logo
search
Hercegovačka pjevačica
Amna Keskin publici poklonila nešto drugačije, pogledajte spot za pjesmu "Moto"
Pjevačica iz Hercegovine Amna Keskin danas je objavila novi spot za pjesmu "Moto". 
30.09.2021. u 16:29
get url
text

Već na prvo slušanje kao i po samom imenu pjesme može se zaključiti da je pjevačica željela publici pokloniti nešto sasvim drugačije.

- Pjesma "Moto" je apsolutni etno, pun melodijskih motiva iz tradicionalne balkanske muzike i kombinacija neparnih ritmova sviranih na egzotičnim instrumentima. Ovaj muzički žanr je poznat publici, ali se današnji pjevači rijetko odlučuju da snimaju ovakvu vrstu novokomponovane pjesme, iz prostog razloga što nisu komercijalne - rekla je Amna Keskin.

Pjesma "Moto" je snimana u dva studija Long Play i Amadeus, a tekst, muziku i aranžman potpisuje Fadil Buturović.

- Na pjesmi su svirali neki od naših najboljih muzičara, kao što su Almir Hukelić, Borjan Milošević, Amar Češljar, Zanin Berbić, Mensura Bajraktarević. Miks i mastering je djelo Borjana Miloševića. Režiju za spot potpisuje Emir Tucaković, a snimanje i montažu je radio Edis Macić. Na spotu se osim velikog broja statista pojavljuju članovi Amaterskog pozorišta Neretva iz Konjica, kao i članovi Kulturnoumjetničkog društva Neretva iz Jablanice. Ovom prilikom od srca se zahvaljujem svima na ukazanoj časti – kazala je Amna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.