open-navfaktor-logo
search
Predmet "Respiratori"
Asim Sarajlić o SMS porukama Novalića i Hodžića, evo šta je rekao
U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno izvođenje materijalnih dokaza optužbe u predmetu "Respiratori", u kojem se sudi premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, dopremijerki i federalnoj ministrici finansija Jelki Milićević, suspendiranom direktoru Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku firme Srebrena malina Fikretu Hodžiću, koji je za potrebe Federacije u vrijeme pandemije koronavirusa nabavio kineske respiratore ACM 812 A za 10,5 miliona KM.
27.04.2021. u 14:45
get url
text

VEZANI TEKST - Prikazane poruke Fikreta Hodžića: "Ma brate, nestručni ljudi, gore nego ja, a kupuju opremu"

Tužilac Mirza Hukeljić prezentirao je razgovore između Fikreta Hodžića i Kristijana Marića, zastupnika kompanije Exotrade.

Također, Hukeljić je naveo i da je ostvareno šest komunikacija između Hodžića i Fadila Novalića. Hodžić je, prema navodima tužioca, Novaliću poslao poruku sadržaja:

- Selam, gospodine Novaliću, Fikret Hodžić je, Asim mi je rekao da Vam se javim oko respiratora. Kada budete imali vremena, javite se", na šta je Novalić nakon nekoliko minuta odgovorio sa "OK", a nakon nekog vremena ga je i nazvao. Ovu komunikaciju tužilac Hukeljić predstavio je kao početak postupka pregovaranja oko nabavke respiratora.

Asim Sarajlić nije htio danas komentarisati SMS poruke Fikreta Hodžića upućene premijeru Fadilu Novaliću.

Na pitanje novinara, u pauzi zasjedanja Doma naroda Parlamenta BiH, da li je on Asim iz poruka, Sarajlić je samo kratko odgovorio: "Ima raznih Asima".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.