Asmir Begović o svom modnom brandu: "AB1 Team" odjeća uskoro i na policama bh. prodavnica

Objavljeno: 14.08.17 u 21:22 Autor: A. S.

Najnovijim poslovnim poduhvatom Asmir Begović pridružio se grupi  proslavljenih sportista u svijetu koji su osnovali vlastite modne brandove.  

Naime, golman naše fudbalske reprezentacije, nedavno je pokrenuo liniju sportske odjeće, pod nazivom “AB1 Team”.

Prva kolekcija, koja je još prije mjesec, ugledala svjetlo dana, sadrži ležernu sportsku odjeću - majice kratkih i dugih rukava te dukserice.

Ali, to nije sve. Kako je otkrio, naš proslavljeni reprezentativac sa svojim timom uveliko priprema novu kolekciju koja će imati mnogo veću ponudu.

- Već neko vrijeme koristim inicijale svog imena i prezimena i broj kojeg nosim u reprezentaciji BiH kao svojevrsni logo, pa je bilo logično to iskoristiti i kada sam se odlučio upustiti u ovaj projekt - govori Begović.

Kaže kako se ideja nije rodila preko noći, nego da je dugo razmišljao o ulasku u ovakav posao.

- Znam, postalo je popularno da poznati sportisti pokreću svoje modne marke, ali stvarno se nisam vodio time. Htio sam pokušati stvoriti kvalitetnu liniju odjeće koja bi bila kombinacija ležernog i sportskog. Danas je ponuda zaista ogromna, ali u isto vrijeme veoma je teško pronaći udobnu i kvalitetnu odjeću čija cijena nije previsoka. To je nešto što me je inspirisalo. Naravno, ima još nešto, dio prihoda od prodaje ide u korist Fondacije “Asmir Begović”. Mislim da je to još jedan dobar način da privučemo ljude da se uključe u njen rad i pomognu konačni cilj - objašnjava Begović.

Veliki prijatelj Sportskih igara mladih podržao je ovogodišnju najljepšu sportsku priču i mališane iz cijele BiH tako što im je poklonio majice svoje modne marke.

- Sportske igre mladih zaista su izvrstan projekt. Iskreno mislim da budućnost naše zemlje, kada je u pitanju sport, isključivo leži u afirmaciji i omasovljenju amaterskog i školskog sporta. I ovo je mali, ali izuzetno vrijedan korak kojeg treba podržati. “AB1” kao modna marka i “ABF” uključili su se sponzorstvom majica za učesnike i veoma mi je drago da je ovo prvi projekt takve vrste, ali sigurno ne i zadnji - naglasio je Begović.

Na pitanje, da li brand “AB1” možemo očekivati i u trgovinama u našoj zemlji, Asmir kaže:

- To je definitivno prioritet za naredni period. Ekipa koja stoji iza ovog projekta radi na tome, pa će se veoma skoro “AB1” proizvodi moći naći i na policama sportskih prodavnica u našoj zemlji i to po cijenama prilagođenim bh. tržištu - poručio je naš reprezentativac.

A, za sve one koji tragaju za savršenom kombinacijom udobnosti i kvaliteta ležerne odjeće, kakav je upravo brand “AB1”, informacija da ga mogu kupiti u internet shopu shop.asmir1.com.