Avioni ponovo lete sa aerodroma Ataturk u Istanbulu

Objavljeno: 10.01.17 u 10:00

Normalizovan je zračni saobraćaj na aerodromu Ataturk u Istanbulu. Intenzivne snježne padavine koje su zahvatile grad na Bosforu proteklih dana, uzrokovale su otkazivanje nekoliko stotina letova prethodnih dana.

Na aeorodromu su ponovo počeli internacionalni i letovi unutar Turske koji su zbog padavina i smanjene vidljivosti na aerodromu do ponoći bili obustavljeni.

Nakon potrebne registracije putnici na terminalima čekaju letove, a zbog velikog broja otkazanih letova u posljednjih nekoliko dana, došlo je do gužvi ispred ureda aviokompanija.

Turkish Airlines (THY) putnicima čiji su letovi kasnili, a koji su se nalazili na aerodromu, podjelio je pokrivače te opskrbu. Jedan dio putnika bio je smješten u hotelu.

Radnici na održavanju piste i dalje neumorno čiste i pripremaju teren za polijetanje i slijetanje aviona. Na pisti, dijelu ceste predviđenom za taksiste i parkingu za avione korišteno je nekoliko tona materijala za odmrzavanje.

Iz THY je saopćeno da je planirano 300 obostranih letova sa aerodroma Ataturk, odnosno 122 sa aerodroma Sabiha Gokcen, koji se također nalazi u Istanbulu.