open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Bajević: Italija i Poljska ne igraju isto, nešto ćemo morati mijenjati
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na Bilinom polju u drugom kolu Lige nacija ugostiti sastav Poljske.
06.09.2020. u 18:54
get url
text

Poljaci su u prvom kolu poraženi na gostovanju kod Holandije, zbog čega će u Zenici igrat s motivom više.

VEZANI TEKST - Poljski selektor Zmajeve vidi kao disciplinovanu ekipu, Glik govorio o Džeki

Zmajevi su nakon gostujućeg remija kod favorizovane Italije uglavnom govorili kako bod osvojen u Firenci žele potvrditi u domaće duelu protiv Poljaka.

- Atmosfera je dobra. Razgovarali smo o stvarima koje trebamo popraviti i kako da se ponašamo. Imali smo dosta problema sa igračima zbog trenažnih procesa koji su tek počeli. Imai smo i problema poslije utakmice sa Italijom, a možda ćemo dati priliku i nekim drugim igračima - kazao je selektor BiH Dušan Bajević, koji je naglasio da će igrači dati sve od sebe da naprave novi rezultatski iskorak.

- Italija i Poljska ne igraju istu i nešto ćemo morati mijenjati, a u svakoj utakmici će se morati nešto mijenjati. Kolašinac radi terapiju, no ne mogu reći da li igrati sutra - dodao je Bajević.

Bajević je govorio i o izostanku najboljeg strijelca u protekloj sezoni Lige prvaka, kapitena Poljske Roberta Lewandowskog.

- Ja sam uvijek mišljenja da se bez svakog može, ali on je kao kod nas Džeko. Bez svakog se igrača može, ali veliki igrači su veliki igrači - rekao je Bajević.

VEZANI TEKST - Evo gdje možete gledati utakmicu BiH - Poljska

Edin Višća prije deset godina za seniorsku reprezentaciju debitovao upravo prijateljskom susretu protiv Poljske.

- Uvijek se lijepo sjetiti prvog nastupa za reprezentaciju jer on ostaje do kraja života. Nakon deset godina opet igramo protiv Poljske ali želimo pobjedu. Znamo da su kvalitetna ekipa, ali maksimalno spreno dočekujemo ovaj susret - rekao je krilni fudbaler naše selekcije Edin Višće.

- Kolektivnost je njihov najjači adut, imaju par indevidualaca, ali njihova snaga leži u timu - dodao je Višća, te naglasio kako smatra da su oni kvalitetna ekipa bez obzira na ishod susreta protiv Holandije.

Na kraju vrijedi kazati da FSBIH u segmetu epidemiološke sigurnosti učesnika sutrašnjeg susreta dobio i stručnu pomoć Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), a provedene su sve dezinfekcione mjere stadiona i stadionskih prostorija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.