open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Bajević otkrio čega se najviše pribojava u sutrašnjem meču protiv Poljaka
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Wroclawu igra petu utakmicu pod vođstvom Dušana Bajevića, koji još čeka na prvu pobjedu na klupi naše najbolje selekcije.
13.10.2020. u 18:56
get url
text

Razočaranje zbog eliminacije iz polufinala play-offa baraža za plasman na Evropsko prvenstvo još postoji.

- Pored toga što smo razočarani jer se nismo plasirali u baraž, imamo obavezu da u Ligi nacija odigramo što bolje i damo sve od sebe. Želimo ostati u Grupi A Lige nacija - kazao je Bajević na večerašnjoj press konferenciji.

Prva prijetnja Zmajevima bit će kapiten Poljaka Robert Lewandowski, kojeg nije bilo u sastavu Poljske u susretu na Bilinom polju.

- Što se tiče Lewandowskog, možda je u ovom momentu jedan od najboljih igrača u Evropi. Sigurno je da će nam zadat problema, bolje je bilo što nije igrao u prvoj utakmici. Pokušat ćemo da odigramo tako da probamo ostvariti pobjedu. Poljska ima iste ambicije kao i mi. Ne volim kišu, toga se najviše bojim - poručio je legendarni bh. stručnjak.

Bajević nije želio govoriti mnogo o sastavu koji će sutra poslati na travnjak stadiona Miejski.

- Dali smo sve od sebe u zadnje dvije utakmice. U sutrašnjoj možemo odigrati dosta dobro i očekivati dobar rezultat, ali znamo da će to biti dosta teško. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače i ima kvalitet, i na to moramo računati, uz svo poštovanje prema Poljskoj. Moramo izaći na teren i dati sve od sebe, a koji će rezultat na kraju biti, to je nešto drugo - rekao je Bajević.

Na pripreme Zmajeva stigla su četiri golmana, a ovu reprezentativnu akciju okončat će tek dvojica, Ibrahim Šehić i Kenan Pirić. Asmir Begović je na svoj zahtjev napustio pripreme, dok je Jasmin Burić pozitivan na koronavirus.

VEZANI TEKST - Brzeczek upozorava, otkrio u kojem sastavu očekuje Zmajeve

- On se radovao povratku u Poljsku i da opet vidi prijatelje. Međutim desila se taj situacija da je bio pozitivan koronavirus. On se osjeća dobro, bez ikakvih simptoma. Želim mu brz oporavak i da se vidimo sljedećeg mjeseca - kazao je Ibrahim Šehić.

I prvi golman naše selekcije priznao je da još boli eliminacije od Sjeverne Irske.

- Naravno da smo razočarani jer se nismo uspjeli plasirali u finale baraža za EURO. Bilo je vrlo teško se da se motivišemo, bili smo emocionalno ispraženjeni i fizički isto. Međutim smogli smo snage, obavili smo nekoliko sastanaka, podržali smo jedni druge i dogovorili se da ćemo pokušati izvući maksimum, te da pokušamo skupiti što više bodova i ostati u Grupi A - rekao je Šehić, te se osvrnuo na povratak Lewandowskog u sastav Poljske.

- Naravno da je on najbolji igrač Poljske i vjerovatno trenutno najbolji napadač na svijetu, tako da će sigurno biti zanimljivo igrati protiv njega. U prvoj utakmici on nije igrao, ni kod nas nije bilo Pjanića i još nekoliko važnih igrača iz prvih 11 i vjerujem da ćemo sutra odigrati jedan zanimljiv duel - dodao je Šehić.

Čuvar mreže Zmajeva na kraju se dotakao i najavljenog Bajevićevog odlaska sa klupe Zmajeva...

- Selektor će ostati do kraja Lige nacija, takav je bio dogovor i poslije toga će doći neko novi. Selektor nam je dosta pomogao, mislim da smo odigrali dosta dobrih utakmica, a naučili smo nešto novo. Došlo je dosta novih igrača u reprezentaciju, dosta mladih je dobilo priliku i spisak je sada dosta širi. Sve u svemu, mislim da je odradio dobar posao, ali ako se selektor osjeća da treba da ode, naravno da tako treba i da uradi. Ipak, on će nama i dalje biti podrška, ako ga budemo trebali - objasnio je čuvar mreže Konyaspora.

Susret Poljska - Bosna i Hercegovina igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Miejski u Wroclawu, a pravdu će dijeliti engleski atbitar Craig Pawson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.