open-navfaktor-logo
search
Selektor Poljske
Brzeczek upozorava, otkrio u kojem sastavu očekuje Zmajeve
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u susretu četvrtog kola Lige nacija gostuje kod Poljske, selekcije koja nas je na Bilinom polju porazila s 2:1.
13.10.2020. u 17:50
get url
text

Poljaci su, baš kao i naši Zmajevi, remizirali u trećem kolu protiv Italije, a rezultat je na kraju glasio 0:0.

- Ovom meču pristupamo u potpuno skoncentrisani i mobilizirani. Bosna i Hercegovina je veoma nezgodan rival. Bosanci remzirali u susretima protiv Italije i Nizozemske, a pokazali su klasu i kvalitet u tim susretima. Mi smo uspjeli da ih pobjedimo, no ova utakmica bit će sasvim drugačija. Pred nama je potpuno novi izazov. Očekujemo da će protivnik na teren izaći s najjačim timom. Bažan je ovo duel, kako za nas, tako i za Bosance - kazao je selektor Poljske Jerzy Brzeczek.

Kapiten i najbolji igrač Poljske, Robert Lewandowski, zbog povrede je zamijenjen u finišu susreta protiv Italije. Njegov nastup protiv Zmajeva bio je pod znakom pitanja...

- Njegovo zdravstveno stanje napreduje. Robert će sudjelovati u našem posljednjem treningu pred susret sa Bosnom i Hercegovinom. Nema nekih naznaka zbog kojih bi morao pauzirati. On će biti spreman za sutrašnji meč i ja sam jako sretan što će nam biti na usluzi - naglasio je selektor Poljske.

Nacionalni "coach" Poljaka kazao je i kako je razgovarao sa Arkadiuszom Milikom, fudbalerom zbog kojeg je Edinu Džeki propao transfer u Juventus.

- Pričao sam sa njim o situaciji, jako sam smiren zbog njega. Vjerujem da će se naći rješenje koje je najbolje za njega, a ja ga se ne mogu odreći. On je jako kvalitetan fudbaler koji nam je potreban. Nije u najboljoj situaciji, ali je u dva meča pokazao da je fizički fantastično pripremljen - dodao je Brzeczek.

Utakmica Poljska - BiH igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Miejski u Wroclawu, a pravdu će dijeliti engleski atbitar Craig Pawson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.