Baka Slišković: Još teže mi je kada vidim da pobjednik ide na Island ili Farska Ostrva

Objavljeno: 17.07.17 u 12:24

Fudbaleri Zrinjskog otputovali su u Maribor na revanš utakmicu 2. pretkola Lige evropskih prvaka, a u Mostaru je ostao povrijeđeni Nermin Jamak.

Zrinjski je u prvom meču poražen 1:2
Zrinjski je u prvom meču poražen 1:2

Slovenski prvak je u Mostaru slavio s 2:1, a trener Plemića Blaž Slišković ne gubi nadu uoči revanša u Mariboru.

- U Maribor ne idemo na izlet, nego prije svega odigrati kvalitetnu utakmicu, te pokušati napraviti veliko iznenađenje. Vidjet ćemo koliko će nam Maribor to dozvoliti, ali sam siguran da imamo volje da odigramo što kvalitetnije i ako se treba oprostiti, da to bude na kvalitetan način - kazao je Slišković, dodavši:

- Ostaje žal za prvih 90 minuta, a da je ostalo 1:1, imali bismo veće izglede. Kada sam čuo da eventualni protivnik može biti ekipa sa Islanda i Farskih Ostrva, onda je bilo još teže sjetiti se što smo sve propustili u prvom meču.

VEZANI TEKST - Liga evropskih prvaka: Zrinjski autobusom otputovao po čudo u Maribor

Baka smatra da su igrači svjesni šta ih očekuje u srijedu i da su spremni odgovoriti zadacima.

- Nisu potonuli nakon poraza. Radili smo dobro i kvalitetno, te mislim da imamo izgleda napraviti čudo. Igrat ćemo ofenzivno i riskantno, ali do određenih granica. Ako postignemo dva gola, možemo proći dalje. Prije svega u otvaranju utakmice ćemo pokušati stvorili prilike da barem na poluvrijeme odemo s prednošću, a što se tiče igračkog kadra, Jamak nije spreman, te ga možemo očekivati tek protiv Sarajeva - otkrio je Baka.

Strateg aktuelnog prvaka BiH nije mogao otkriti da li je gostovanje kod Maribora posljednja utakmica za golmana Kenana Pirića? Navodno, rereprezentativni čuvar mreže mogao bi karijeru nastaviti u Španiji.

- Nemam informacija. Jutros mi je kćerka pročitala da je nešto pisalo na internetu, a ako bude to tako, želim mu sreću. On je mlad i kvalitetan golman - zaključio je nekedašnji selektor BiH.  


ZR-MR_1-2 by clipsbh