BIA dobila zadatak da spriječi "agenturno djelovanje" političara u Srbiji

objavljeno: 04.08.2018. u 10:56

Službe bezbjednosti u Srbiji dobile su danas na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost zadatak da spriječe "agenturno djelovanje", rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poslije sjednice.

On je za "agenturno djelovanje" optužio pojedine političare u Srbiji i vjerske velikodostojnike jer su, prema njegovim riječima, oslabili poziciju Srbije, tvrdeći da priprema scene nasilja prema sopstvenom narodu i "scenarije dogovorenog sukoba".

"Nedvosmisleno je jasno da je pozicija Srbije oslabljena i sistematski slabljena lažima i izmišljotima, da priprema neke scene, nasilje na sopstvenim narodom. Lažno tvrdeći da se spremaju scenariji bili su u funkciji Prištine", rekao je Đurić novinarima ispred Predsjedništva.

On je rekao da će Srbi na Kosovu poslušati apel i savjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i da neće reagovati i nasjedati na provokacije.

Đurić je rekao da je sramota da danas Savjet raspravlja o bezbjednosti Srba na Kosovu, umjesto da govori o tome da Priština nije ispunila svoj dio briselskog dogovora, koji se odnosi na Zajednicu srpskih opština.