open-navfaktor-logo
search
Clash On The Dunes
Bokserski spektakl: Anthony Joshua vratio titulu svjetskog prvaka
Britanski bokser Anthony Joshua povratio je titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji nakon što je jednoglasnom odlukom sudija savladao Meksikanca Andyja Ruiza
07.12.2019. u 23:08
get url
text

Pred 15.000 gledalaca u Diriyah Areni britanski bokser Anthony Joshua povratio je titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji nakon što je odlukom sudija savladao Meksikanca Andyja Ruiza Juniora.

Obojica boksera dosta oprezno su ušli u meč, a Joshua je snažnim udarcem razbio Ruizu arkadu iznad lijevog oka, i to u samom finišu prve runde. Ipak, već u drugoj rundi pukla je i arkada olimpijskom prvaku iz 2012. godine, a u ovoj rundi obojica boksera uspjeli su plasirati nekoliko udaraca.

U nastavku je Joshua dobro izbjegavao ulazak u otvorenu razmjenu udaraca sa Meksikancem, u kojoj bi Ruiz bio dosta snalažljiviji i spretniji, no znao je to Britinac jako dobro.

Iako je Ruiz u meč ušao teži u odnosu na duel od 1. juna iz New Yorka, na njegovom se boksanju nije osjetilo da ima 128,6 kilograma, čak 21 više od večerašnjeg rivala. 

VEZANA VIJEST - Sjajna uvertira za okršaj Ruiza i Joshue: Hrgović nokautirao Molinu

Za razliku od prvog meča dvojice boksera večeras niko nije zaršavao na podu, a pobjednika je odlučilo glasanje trojice arbitara pored ringa, koji su prednost jednoglasno dali Joshui (118-110, 118-110, 119-109), iako se večerašnji meč baš i neće pamtiti po pretjerano atraktivnom boksu.

Joshua je tako u svoj posjed vratio šampionske pojave WBA (Super), IBF, WBO i IBO verzija, bez kojih je ostao nakon poraza od Ruiza u Madison Square Gardenu 1. juna ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.