open-navfaktor-logo
search
Katastrofa u Belfastu
Borac se "raspao", Maksimović priznao sramotu: Ima stvari o kojima se mora pričati, a to je unutar kuće
FK Borac se, sportskim žargonom rečeno, bukvalno "raspao" u Belfastu. 
22.07.2021. u 23:47
get url
text

Banjalučane je obrukao Linfield, koji je na domaćem terenu slavio sa 4:0 u prvom meču drugog pretkola UEFA Konferencijske lige. 

VEZANI TEKST - Borac nemoćan protiv Linfielda: Debakl u Belfastu

Osim poraza, koji je bolan i čini se nedostižan, u Borcu očito ne štima još mnogo stvari...

Priznao je to i trener Marko Maksimović, koji je vidno utučen, priznao sramotu, ali i otkrio da postoje problemi "dublje u sistemu". 

- Stvarno nemam komentar na ovo... Ovo je stvarno bilo sramno. Možda i ima nekih razloga, nekih stvari koje moramo da riješimo definitivno. A, stvarno ovo komentarisati je suvišno. 

Vidjet ćemo. Da prespavamo pa će se vidjeti. Ali, onako, utisak je sramota, što se tiče rezultata, ali kažem vam ima tu nekih stvari o kojima se mora pričati, a to je unutar kuće - rekao je Maksimović.

Hoće li zbog ovih izjava "platiti glavom", odnosno hoće li mu čelnici kluba zamjeriti na tome i smijeniti ga, saznat ćemo u narednim danima. Maksimović je uvijek bio "bez dlake na jeziku", svjestan je krize, što jednostavno nije mogao ignorisati...

Slično je postupio i nedugo nakon što je preuzeo Borac, kada je nakon poraza od Veleža ponudio ostavku, koja je odbijena, a mladi trener nakon toga odveo je ekipu do šampionske titule.     

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.