Bordo porodica: Legende kluba pružile podršku treneru Janjošu i igračima FK Sarajevo

Objavljeno: 09.06.17 u 11:49

U svečanom salonu "Svetozar Vujović" u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo protekle sedmice održano je druženje sa legendama Bordo kluba.

Sarajevo je uputilo pozive svojim istaknutim bivšim igračima, a veliki broj njih posjetio je prostorije kluba, gdje su ih dočekali šef stručnog štaba FK Sarajevo Mehmed Janjoš, pomoćni trener Zijad Švrakić i generalna direktorica Sabrina Buljubašić.

Bivši igrači Sarajeva proveli su ugodno popodne druživši se sa predstavnicima Bordo kluba, te su iskazali podršku stručnom štabu i klubu u nastojanjima da Sarajevo u narednom periodu ostvari što bolje sportske i poslovne rezultate.

- Sarajevo uvijek nosim sa sobom. To je moj klub u kojem sam mnogo toga lijepog doživio. Sada kako je Čala tu, svi smo složni i želimo da klub napravi iskorak. Čali i ekipi puna podrška! Sarajevo sam pratio u ovoj sezoni i mogu reći da pratim klub isto onako kao klub kojeg treniram - rekao je Faruk Hadžibegić proslavljeni igrač i trener, koji je odigrao 265 zvaničnih utakmica u Bordo dresu u periodu od 1976. do 1985. godine.

Druženju je prisustvovao i Vahidin Musemić, čuveni napadač Sarajeva, koji je postigao više od stotinu golova u Bordo dresu.

- Okupljanje je bilo jako prijatno i mogu poručiti našim igrača da igraju za najveći klub u Bosni i Hercegovini. Samo kada dajete sve od sebe, možete očekivati rezultate. Jako sam sretan što sam nosio u igračkim danima dres Sarajeva i kroz svoj čitav život sa sobom nosim ime kluba - istakao je Musemić.

Pored Hadžibegića, Musemića, Fazlagića, Muftića, Jesenkovića, Sirće, Šarana druženju je prisustovao i Fahrudin Prljača.

- Prisjetili smo se lijepih trenutaka i uspomena. Ja sam u Sarajevu od pionira do prvog tima prošao sve uzraste i ovo je moja druga porodica - istakao je Prljača.

Legende Sarajeva pozvali su sve one, kojima je Bordo boja blizu srca, da stanu uz svoj voljeni klub i da budu dio velike Bordo porodice.