Burno na Jadranu: Vozili pedalinu po noći, pa ih morali spašavati, za jednim kupačem još se traga

Objavljeno: 17.07.17 u 12:55

Nekoliko osoba koje su se pedalinom odmaknule predaleko od obale kod Poreča i Makarske spašeno je sinoć u akciji Hrvatske Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

- U makarskom akvatoriju poduzeta je potražno-spasilačka akcija za dvije nestale osobe koje su pedalinom oko 1,30 sati u noći isplovile s jedne od makarskih gradskih plaža. Službenici tamošnje Lučke kapetanije pronašli su ih nešto prije 3 sata u moru na 0,8 nautičkih milja od Makarske i prekrcali ih nepovrijeđene na spasilačko plovilo, a pedalinu su oteglili do makarske luke, gdje su sigurno pristali u 4,15 sati – saopćeno je iz središnjice, prenosi Hina.

Akcija prema nestalima na pedalinama poduzeta je i na porečkom području, gdje je na pedalini oko 3,40 sati u noći isplovilo četvero Slovenaca, koji su se nakon prevrtanja tog plovila svi našli u moru. S obzirom da dvoje od njih nije isplivalo na obalu, poslani su pozivi za pomoć, pa su akciju spašavanja jutros u 5,50 sati uspješno okončali službenici Lučke ispostave Poreč.

Noćas oko 1 sat pokrenuta je potražno-spasilačka akcija prema nestaloj osobi u moru u Istri, koja još traje. Nestali hrvatski državljanin M. B. (57) zadnji put je viđen u nedjelju oko 18,30 sati dok je plivao iz Zambratije kod Umaga prema Savudriji i od kada mu se gubi svaki trag.