open-navfaktor-logo
search
Stigli na Koševo
Članovi ŠF "Asim Ferhatović Hase" protestuju zbog loše politike rukovodstva FK Sarajevo
Nakon nemilih scena i jučerašnjeg napada na fudbalere Sarajeva u Trening-centru Butmir, Bordo tim je za danas na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 13 sati zakazao press konferenciju.
25.05.2021. u 13:07
get url
text

VEZANI TEKST - Ograničen pristup: Boje li se u FK Sarajevo pitanja medija koji nisu klupski partneri?

Iz redova sada već bivšeg prvaka naše zemlje napravili su ozbiljnu "selekciju" medija, pa je jednima prisustvo odobreno, a drugima ne.

Među onima kojima nije odobreno prisustvo je i portal Faktor, ali i ekipa BHRT-a.

U proljetnom dijelu sezone malo šta je funkcionisalo u redovima koševskog premijerligaša. Borac je nadoknadio 13 bodova zaostatka, bez posla je ostao koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić, a zatim je dogovoren i prekid saradnje sa šefom stručnog štaba Vinkom Marinovićem i njegovim asistentnom Danimirom Milkanovićem.

Jedan od loših poteza klupskog rukovodstva svakako je i gašenje Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase", čiju su članovi takođe stigli na najveći bh. stadion kako bi otvoreno iskazali nezadovoljstvo zbog loše politike i gašenja škole fudbala koja nosi ime najveće klupske legende.

{$galerijaFotografija}

Djeca su razočarana, ali to nisu krili ni njihovi roditelji koji su stigli pred stadion...

- Teško je objasniti, bukvalno nemoguće. Djecu lagati da ne postoji više ljubav, da je u pitanju novac. Izmišljeni novčani razlozi... Da se škola gasi upravo zbog toga je neobjašnjivo. Neobjašnjivo je i nama roditeljima, ali i kompletnom gradu koji poznaje historiju kluba, koji poznaje historiju škole. Ta je škola jedna tradicija grada - poručio je jedan od roditelja koji su s djecom stigli pred Koševo gdje se održava press konferencija FK Sarajevo.

20210525115825_0J4A2004.JPG
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.