open-navfaktor-logo
search
Najava polufinala
Dalić: U Kataru želimo više nego u Rusiji
Velika je stvar da smo na dva posljednja svjetska prvenstva došli do polufinala. Ipak, ovaj put želimo više (na Mundijalu u Rusiji prije nešto više od četiri godine Hrvatska je bila druga, op.a.), rekao je Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, uoči sutrašnje polufinalne utakmice na SP u Kataru protiv Argentine.
12.12.2022. u 19:17
get url
text

Istakao je da se Hrvatska neće obazirati na jakog protivnika već da će igrati svoju igru te na taj način nastojati izboriti drugo uzastopno finale na mundijalima, javlja Anadolu Agency (AA).

- Veći pritisak bit će na Argentincima - kazao je Dalić, dodavši:

VEZANI TEKST - Dalić objavio: Hrvati zapjevali "Herceg - Bosno, srce ponosno"

- Igramo protiv velike Argentine predvođene Lionelom Messijem. Znamo kako igraju i u kojem smjeru želimo odvesti utakmicu. Optimista sam. Vjerujem igračima. Pokazali su kvalitet i karakter. Potrošili smo se kroz dva prethodna meča u kojima smo igrali produžetke. Međutim, u polufinalu smo i o tome nećemo pričati. Imamo snagu, volju i energiju.

Prva utakmica polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru između Hrvatske i Argentine igra se suta od 20 sati po srednjeevropskom vremenu. Drugi polufinalni duel Maroko - Francuska na programu je dan kasnije, također, od 20 sati.

Utakmica za treće mjesto na SP je u subotu, 17. decembra, od 16 sati.

Finale je u nedjelju, 18. decembra, od 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.