Jutarnja temperatura od četiri do 10, a dnevna od 16 do 23 °C.

Biometeorološke prilike bit će relativno povoljne, a opća slika, sa više svježine ljepša u prijepodnevnim satima. Usljed nadolazeće promjene vremena i strujanja toplijeg zraka, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati, pri tome je preporučljivo umanjiti aktivnosti, posebno u drugom dijelu dana. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolje, promjena raspoloženja, u noći problemi sa snom.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći kiša u većem dijelu zemlje. Intenzivnije padavine na sjeveru i jugoistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 13, a dnevna od devet do 15, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 19 °C.

U četvrtak će biti oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina u toku 24 h u Hercegovini između 80 i 140, na jugozapadu Bosne od 50 do 80, a u ostatku zemlje od pet do 15, lokalno do 20 /m2. Jutarnja temperatura od 8 do 14, a dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 21 °C.