Ponedjeljak, 19.04.2021.
h

Defile ulicama Sarajeva: Mladi ponijeli 78 ljiljana u znak sjećanja na rahmetli Aliju Izetbegovića

Članovi Asocijacije mladih SDA u defileu gradskim ulicama simbolično su ponijeli 78 ljiljana, u znak sjećanja na Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, koji je umro u 78. godini.

Nekoliko stotina mladih krenulo je od sjedišta SDA, u ulici Mehmeda Spahe, prema mezarju Kovači, gdje će položiti cvijeće na mezar Alije Izetbegovića. Cvijeće na Kovačima, gdje će biti obilježeno 92 godine od rođenja Alije Izetbegovića, položit će i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, delegacija SDA te brojne druge delegacije,

- Mislim da mlade generacije, nažalost, ne znaju dovoljno o životu i djelu rahmetli predsjednika Izetbegovića i da bi se njegov lik i djelo trebali mnogo više izučavati. Ono najvažnije što nam je predsjednik ostavio su skromnost, državnička mudrost i moralnost. Taj put trebamo svi slijediti, a mi mladi posebno biti svjesni da se za bolju BiH možemo izboriti isključivo vlastitim radom, zalaganjem i znanjem – rekao je Salko Zildžić, predsjednik Asocijacije mladih SDA.

VEZANI TEKSTSjećanje na Aliju Izetbegovića: "Naša zemlja i naš narod bili su osuđeni na uništenje. Naš opstanak je naša pobjeda"

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh