Dejan Bodiroga okupio kadetske košarkaške reprezentativce

Objavljeno: 07.07.17 u 14:43

U Sarajevu se danas okupila muška kadetska košarkaška U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju ovog ljeta očekuju EYOF igre u Gioru, te Evropsko prvenstvo B-divizije, koje će od 10. do 19. avgusta biti održano u Bugarskoj.

Bh. kadeti žele povratak u evropsku elitu
Bh. kadeti žele povratak u evropsku elitu

Na današnjoj prozivci, selektoru Dejanu Bodirogi javila se prva grupa igrača, dok će se druga grupa sa spiska pripremama priključiti 11. jula u Sarajevu.

- Danas smo počeli polako da se okupljamo. Da ne bi bilo zabune, drugu grupu čine dječaci koji su igrali završnicu Lige mladih, pa su sa pravom dobili više slobodnih dana. Veći dio igrača koji su se danas pojavili nastavit će sa pripremama za EYOF igre i Eurobasket - kazao je Bodiroga.

Igrači će u Sarajevu boraviti do 22. jula, kada odlaze u Gior na EYOF igre. Po povratku iz Mađarske u Sarajevu će odigrati trening mečeve protiv selekcije Slovenije.

- Naš cilj će ove godine biti povratak u A diviziju, jer Bosni i Hercegovini tamo i jeste mjesto. Mislim da ovi dječaci imaju kvalitet da to i ostvare, ali rano je još govoriti o tome. Idemo korak po korak - naglasio je selektor bh. tima.

Muška kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovina nalazi se u C grupi Evropskog prvenstva B divizije u Sofiji, zajedno sa Češkom, Mađarskom, Slovačkom, Norveškom i Irskom, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.