Dejana talk show ovog vikenda o bakicama za računarom i dobrom vidu

objavljeno: 13.12.2017. u 11:08

Dejana talk show ovog vikenda donosi dvije aktualne teme. Subota će biti rezervirana za one koji se žele osloboditi naočala, a nedjelja će biti posvećena generaciji 50+ i novoj tehnologiji.  

San miliona ljudi širom svijeta jeste dobar vid. Nekada se krišom virilo iza lornjona, i mnogi likovi iz literature su ostali zapamćeni po tom sitnom detalju na licu, različitog oblika. Naočale su mnogima potreba, ali nerijetko predstavljaju i limitirajući moment u životu i karijeri. Listanjem po stranicama oftalmološkog vremeplova, ulazimo u novu eru oslobađanja od ove vrste ovisnosti. Novo vrijeme u oftalmologiji započinje refraktivnom hirurgijom. Kako se osloboditi zavisnosti od naočala, za par minuta, bez reza, bez stresa i bez dodira saznat ćete od gostiju emisije.

Blogeri, hejteri, tutorijali, tagovi... Riječi su to kojima obiluje svakodnevni vokabular prosječnog tinejdžera, a u tome ne kaskaju ni današnji, nešto stariji, gosti emisije. Kada su oni išli u školu, računari nisu postojali, ali danas znaju surfati, "guglati", "skajpati" i "četati". Iako u znanju napreduju, nije prošlo bez anegdota koje ćemo čuti u nedjeljnoj emisiji. Životno iskustvo nudi i pregršt zanimljivih priča koje uvijek mogu nasmijati i podučiti.

Budite uz najgledaniji talk show program u BiH 16. i 17. decembra u 17:30 sati samo na OBN-u.