open-navfaktor-logo
search
Ako niste znali
Dermatolozi otkrivaju: Koliko hidratantne kreme treba nanijeti na kožu
Koža može primiti samo određenu količinu hidratacije, a sva dodatna hidratantna krema koju nanesete jednostavno će ostati na vrhu i učiniti da koža izgleda masno.
09.11.2020. u 09:03
get url
text

Previše hidratantne kreme zapravo može nanijeti više štete nego koristi.

Koža može primiti samo određenu količinu hidratacije, a sva dodatna hidratantna krema koju nanesete jednostavno će ostati na vrhu i učiniti da koža izgleda masno.

Ovisno o formuli, previše hidratantne kreme moglo bi začepiti pore i prouzrokovati pucanje kože, kako kaže ljekar i stručnjak za njegu kože Lamees Hamdan.

Potanje koje se namaće jeste - šta učiniti ako primijetite pukotine na koži?

Dermatolozi kažu da ne nanosite više proizvoda, nego jednostavno promijenite kremu koji koristite.

- Čak i ako je vaša formula u prošlosti dobro funkcionirala, koža je organ. Stvari se mijenjaju i ovisno o sezoni naša koža treba drugačiju njegu. Ako osjećate da neki proizvod ne hidratizira kožu dovoljno, potražite drugi - kaže Joanna Vargas, vlasnica salona za njegu kože.

Naravno, ne postoji jedan ispravan odgovor. Svaka koža može podnijeti različitu količinu vlage. Ali, općenito, Vargas ne preporučuje više kreme od veličine jednog novčića.

Kako biste bili sigurni da ste pokrili sva suha područja, jednostavno rasporedite kremu po licu, a zatim je umasirajte u kožu. Možda biste čak trebali i utisnuti kremu dlanovima, samo kako biste bili sigurni da formula ulazi u kožu, piše mindbodygreen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.