Desetogodišnjak kojeg je udario kombi i dalje u komi, ljekari mu se bore za život

Objavljeno: 11.10.17 u 12:11 Autor: B. S.

Desetogodišnji dječak koji je jučer oko 11.30 sati teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Motike i dalje je životno ugrožen.

Na mjestu nesreće ne postoji trotoar    FOTO: NEZAVISNE
Na mjestu nesreće ne postoji trotoar FOTO: NEZAVISNE

Nakon nesreće on je primljen u UKC Banja Luka u stanju kome i odmah je operisan i priključen na aparate za vještačko disanje.

- Pacijent je u stanju kome, priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožen. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne - potvrdili su nam iz UKC Banja Luka.

Kako je jučer potvrđeno iz Okružnog javnog tužilaštva dječaka P. V. je udarilo teretno vozilo marke mercedes kojim je upravljao tridesetdvogodišnji Goran Šurlan iz Banje Luke.

Neki očevici ove stravične saobraćajke su potvrdili da je dječaka udario kombi u trenutku kada je izašao iz autobusa i krenuo prema cesti.

VEZANI TEKST - Desetogodišnjak u komi nakon što ga je udario kombi prilikom izlaska iz autobusa

Mještani ovog dijela Motika su ogorčeni. Tvrde da je put jako loš, da se vozi nepažljivo, a što su prijavljivali i policiji.

- Živimo dvadesetak metara od mjesta neseće. Bilo je pitanje dana kad će se desiti nešto takvo. Autobus staje na nepreglednom mjestu, a nekima se linija tu završava pa ostanu parkirani na tom uskom putu, a automobili i kamioni tim dijelom voze i po 80 kilometara na sat - prokomentarisali su neki od mještana Motika.