Detalji jutrošnje porodične tragedije: Godinama zlostavljao suprugu, danas joj pucao u leđa!

Objavljeno: 13.10.17 u 14:14 Autor: B. S.

Branko Stambolić (79) pucao je jutros oko 10.50 sati u bivšu suprugu Bosiljku (74) i teško je ranio, a potom počinio samoubistvo u stanu u ulici Relje Krilatice u banjalučkom naselju Borik.

Pucao ženi u leđa pa počinio samoubistvo FOTO: B. SPASENIĆ
Pucao ženi u leđa pa počinio samoubistvo FOTO: B. SPASENIĆ

Komšije su nam danas ispričale da je ranjena žena bježeći od pomahnitalog muža istrčala iz stana, a on joj je pucao u leđa.

- Povikala je: "Ubi me", i pokušala je da uđe u stan kod komšinice prekoputa – ispričale su nam komšije na mjestu događaja.

Brankovo beživotno tijelo danas su iz stana iznijeli i odvezli radnici banjalučkog Novog groblja, dok je teško povrijeđena žena prevezena u UKC Banja Luka.

- Pacijentkinja je primljena sa prostrelnom ranom grudnog koša. U toku je hiruško zbrinjavanje. Sve daljnje prognoze u vezi s njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene i krajnje neizvjesne – saopćili su iz UKC-a Banja Luka.

Komšije su ispričale da su se Stambolići razveli prije nekoliko godina, ali su zajedno u suvlasništvu imali stan u Boriku. Bivši suprug je ranije zlostavljao nesretnu ženu zbog čega je intervenisala i policija, a ona je komšijama pričala da strahuje i da će je ubiti.

VEZANI TEKST - Porodična tragedija u Banjoj Luci: Pucao u suprugu, a potom se ubio

- On je imao jednu sobu u stanu u koju je dolazio. I ranije ju je maltretirao i ona je svima pričala da strahuje od njega. Imaju jednog sina - ispričala nam je stanarka zgrade u kojoj su živjeli Stambolići.

Ona ja kazala i kako je njega jutros zatekla oko 10 sati kad je ulazio u zgradu.

- Izgledao je čudno, ne znam da li je bio pijan ili nešto drugo, ali mi nije bilo prijatno kada sam ga vidjela – kratko je dodala naša sagovornica. Banjalučka policija obavila je uviđaj na mjestu događaja u prisustvu dežurnog tužioca, ali nisu iznosili detalje.

- Došlo je do upotrebe vatrenog oružja usljed čega je jedno lice od zadobijenih povreda preminulo, a drugo lice je zbog zadobijenih povreda prevezeno u Univerzitetski klinički centar RS-a. Rad na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se desio navedeni događaj je u toku – saopćili su iz Policijske uprave Banja Luka.