open-navfaktor-logo
search
Po mjeri HDZ-a
Čović: Na idućoj sjednici Vijeća ministara BiH izmjene Izbornog zakona koje su već u proceduri, a ne "Trojkine"
AUTOR: Fena
26.04.2024. u 14:53
get url
text
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je da će se na dnevnom redu sljedeće sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine vjerovatno naći prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH, koji priprema ministar pravde Bosne i Hercegovine Davor Bunoza.
Čović je kazao kako je dobio na uvid prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila "Trojka", ali da se neće razmatrati taj prijedlog nego onaj koji je već u proceduri.
- To je jedno od onih rješenja koje ste već imali priliku čuti kroz medije, gdje imate tehničke izmjene, gdje imate Centralnu izbornu komisiju, gdje imate Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, i vidjet ćemo u kojoj mjeri ćemo to moći usvojiti na Vijeću ministara - izjavio je Čović na marginama Mostar Security Foruma.
On je podsjetio da je na posljednjem sastanku partnera na državnom nivou vlasti dogovoreno da se u roku od 15 dana u Parlamentu BiH pokušaju usvojiti izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se nadomjestile odluke koje je nametnuo visoki predstavnik:
- U tom pravcu moći ćemo ići ako zadržimo pažnju na izbornom zakonodavstvu i potrebi da pokušamo ono što svi želimo: domaćim snagama donositi rješenja, a jedno od ključnih je izborno zakonodavstvo.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.