Dizajnerica Samra Menzilović preporučuje: Nosite pleteni džemper uz suknju od tvida

Objavljeno: 05.01.17 u 18:29 Autor: A. S.

Pletenina je ove zime zaista nezaobilazan modni trend: topla je i ugodna za nošenje, ali i zbog toga što ćete uz nju vlastiti stil podići za stepenicu više, naravno, ako se zaigrate aksesoarima. 

 

Naročito važno je što je vuna prirodni materijal, a svjesni smo da nošenjem takvih tkanina, koži dopuštamo da diše.

Naravno, pletenina i vuna u modnom svijetu nisu ništa novo, no načini na koje se nose ove sezone, ipak su razlog za uzbuđenje. Šta je moderno, kako se nosi te koje boje preovladavaju, otkriva modna dizajnerica Samra Menzilović.

1. Džemperi kombinirani sa suknjama od tvida do koljena najpoželjniji je prijedlog u narednih nekoliko mjeseci.

2. Pletene rolke u raznim bojama najbolje će pristajati uz uske farmerice.

3. Istinski poznavaoci pletenja svjesni su kako se s vunom itekako da igrati. Zato puloveri ne moraju biti dosadni i bezlični. U high street trgovinama pronađite komade koji će vas oduševiti bojama, ali i teksturom na kojoj su ispleteni razni motivi, a definitivan favorit je klasična pletenica.

4. Nikako ne zaboravite na pletene haljine. Nose se sve dužine, iznad, do i ispod koljena.

5. U trendu su i pletene suknje. Naročito su moderne one uskog kroja.

6. Onim zaigranijim nudimo informaciju kako su radnje prepune šalova i kapa s krznenim lopticama na vrhu, a dame koje zaista prate modu bit će zadovoljne dodacima s perlicama i sjajnim kamenčićima.

I, na kraju, mali savjet. Trebali biste izbjegavati svijetle boje, jer koliko god je volimo, vunu je teško prati do savršene čistoće.