open-navfaktor-logo
search
Utrka s vremenom
Velež nadomak Evrope: Prijavili zamjenski stadion, ali se nadaju da će igrati u Mostaru
AUTOR: Faktor/Hercegovina.info
26.04.2024. u 14:29
get url
text
Fudbaleri Veleža, po svemu sudeći i ne dogodi li se veliko čudo, naredne sezone igrat će evropska takmičenja, odnosno kvalifikacije UEFA Konferencijske lige.
Pet utakmica prije kraja Velež ima sedam bodova ispred Sarajeva koje je na četvrtom mjestu, koje također vodi u Evropu, pa može se reći kako je Dejan Klafurić sa svojim igračima ostvario cilj i zbog kojeg je doveden na klupu.
Bit će to treća izborena Evropa za Velež u posljednje četiri godine.
Velež je svoje evropske utakmice do sada igrao na Grbavici gdje se mostarski klub doslovno osjećao kao kod kuće. No kako piše Hercegovina.info, u međuvremenu odnosi su malo i "zahladili". Kako piše isti izvor, Velež je još početkom godine za Evropu prijavio Bilino polje.
No Rođeni se nadaju kako će ipak Evropu zaigrati na svom stadionu. Naime, u toku je izgradnja južne tribine, a u klubu se nadaju da bi do 1. jula mogli u dobroj mjeri završiti betonske radove, postaviti stolice, te urediti prostore za novinare. Određeni dio mjesta je i natkriven, pa se u klubu potajno nadaju da bi mogli dobiti sve potrebne dozvole.
Ostaje nešto više od dva mjeseca da vidimo hoće li se to i dogoditi.
Tribina koja će biti izgrađena će zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaću i gostujuću ekipe, a tu su i drugi neophodni sadržaji.
U sklopu nove tribine će se nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa. Četvrta - preostala tribina će se uklopiti s preostale tri i u konačnici će činiti cjelinu.
Izgradnja nove tribine u Vrapčićima počela je u novembru prošle godine, kada je saopćeno da je rok za završetak radova šest mjeseci. Vrijednost radova na južnoj tribini stadiona Rođeni iznosi 1‚5 miliona KM.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.