Djevojka s hidžabom "zapalila" internet: Da sam nosila zastavu Turske...

Objavljeno: 16.05.17 u 12:57

Nudžejma Softić, djevojka iz Kozarca, koja je u nedjelju u Banjoj Luci s hidžabom istrčala polumaraton, a na ulasku u cilj podigla zastavu Bosne i Hercegovine, izazvala je mnogo reakcija u našoj javnosti.

Zastava svoje zemlje u svojoj zemlji ne bi bila vijest da se to nije dogodilo u Bosni i Hercegovini, odnosno Banjoj Luci.

- A nešto kontam da sam nosila zastavu Turske, dosad bih imala makar deset sponzora i poziv na kafu kod Erdogana lično. Još bi mi priredio omiljeni Nutella kolač - napisala je Nudžejma Softić na svom Facebook profilu.

VEZANI TEKST Djevojka iz Kozarca: S hidžabom i zastavom BiH istrčala polumaraton u Banjoj Luci

No, nije to jedini status koji je Nudžejma objavila nakon što je postala junakinja BiH.  

- U životu nekako ili si hrabar ili nisi. Ili radiš ili (da izvinete) s.... Zavisno od toga šta si, tako ti se i dešava. Na trci zastava, a nosila sam je sve vrijeme, nije bila nikakav big deal. Mnogooo podrške, nijedna psovka ovaj put. Morala se desiti ona Banja Luka prošle godine, da bi se desila ova Banja Luka ove godine. Neodlazak zbog psovki prošle godine nije bio opcija. I dobila sam danas divnu trku i divan dan. Ništa posebno nisam napravila. Da sam samo s... po mrežama, sve bi bilo drugačije. Budite slobodni. Budemo li takvi neće nas zavaditi niti nam prosipati maglu stotinu RTRS-ova i svih drugih platformi onih koji s.... Laku noć -  poručila je Softić, a onda i objasnila zbog čega se pojavila sa zastavom svoje zemlje:

- Nemojte mi ba slati ove fašističke komentare na zastavu i tekst, svjesno ih izbjegavam. Ja zastavu nosim svuda, pa i u Banjoj Luci i sve dok je ona vijest i dok neko smatra da ne treba da se nosi u BL, smatram da ima potrebe da se nosi. Kad postane nebitno što sam je pronijela, postigla sam cilj. Ako me neko rokne zbog toga, ako ništa učit će djeca o meni u školama za 200-300 godina.

Na kraju je odgovorila i onima koji su imali huškaške prijedloge za nju:

- Svima vama koji huškate situaciju izjavama da treba trčati sa zastavom s ljiljanima poručujem još jednom da jedete g..... I da, trčite pa da vas vidim.