Drama u Irskoj: Fudbalere odnio okean, spašavali živu glavu...

Objavljeno: 16.07.17 u 21:45

Ono što je trebalo biti opuštanje i uživanje nakon treninga za mlade fudbalere okruga Fermanagh iz Sjeverne Irske umalo je postalo kobno.

FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija

Prilikom kupanja na plaži Tullan na zapadnoj obali Republike Irske, u blizini granice sa Sjevernom Irskom, zahvatila ih je jaka morska struja i ugrozila im živote.

U pomoć unesrećenima priskočili su lokalni surferi, a na Atlantski okean izašli su i čamac i helikopter, piše Goal. Medicinsku pomoć primila su osmerica fudbalera, od kojih se nekolicina nagutala morske vode. Neki od njih zadržani su u bolnici Sligo na dodatnim pregledima.

- Sretni smo što možemo reći da su svi u redu. Sada nam je u interesu da se pripazi na sve fudbalere i vidjet ćemo što se dogodilo. Svi su se sretno vratili kući i pomoći ćemo im narednih dana - rekao je Dessie Kerr, prvi čovjek turnira Super Cup NI na kojem su fudbaleri nastupali.

Lokalni čelnici upozorili su stanovništvo i posjetitelje da je plaža Tullan sklona utjecaju jakih morskih struja i da zapravo nije prikladna za plivanje, čak ni za najiskusnije ronioce.