open-navfaktor-logo
search
Mostarski derbi
Dudić: Vidim da je nekim igračima Zrinjskog sve osim tri boda u Vrapčićima neuspjeh, drago mi je...
Feđu Dudića uoči mostarskog derbija protiv Zrinjskog sigurno može radovati zdravstveni bilten u ekipi. 
14.10.2021. u 12:40
get url
text

- Vratili su nam se neki igrači, poput Samira Radovca, Dženana Zajmovića. Sve fudbalere imamo na raspolaganju, osim kartoniranog Dine Hasanovića - rekao je na današnjoj konferenciji za medije trener Rođenih.

Dudić je s mnogo resprekta govorio o gradskom rivalu.

- Sa Zrinjskim smo nedavno igrali. Radi se ekipi koja je pokazala najviše do sada. Zasluženo su tu gdje jesu, na pravom mjestu. Nisu imali "bočnih udara vjetra" kao što smo ih imali mi kroz cijelu sezonu. Znamo da Zrinjski, neću ništa novo reći, daje 70-80 posto golova poslije centaršuteva sa strane, da daju iz prekida. To svi analiziraju i oni opet tako pogađaju.

VEZANI TEKST - Jakirović: Lideri smo i sada to treba braniti, Bilbija: Nismo favoriti u Vrapčićima
 

Pohvalno je govorio i o Nemanji Bilbiji.

- Neki dan sam pročitao da Stojan Vranješ očekuje poziv u reprezentaciju. Ako očekuje Vranješ, onda treba i Bibija. Trenutno je najbolji igrač lige - smatra strateg veleža.

- Ćorluka igra možda najbolju sezonu, stoperski par pravi najmanje grešaka, dobra ekipa je i odlično vođenja. Pratimo ih, pratimo i izjave. Kolega je sigurno oprezan, daje izjave kakve i ja dajem. Rekao sam šta mislim o Zrinjskom, siguran sam da oni slično misle o nama. Vidim da su neki igrači Zrinjskog puni samopouzdanja, sve osim tri boda u Vrapčićima za njih je neuspjeh. Drago mi je da je to tako, sigurno ćemo znati odgovoriti - veli Dudić uz konstataciju da njegov tim ne može odigrati lošiju utakmicu nego u prethodnom derbiju koji je Zrinjski dobio rezultatom 2:1.

Požalio se Dudić i da mladi reprezentativci BiH još uvijek nisu na raspolaganju. Članovi Zmajića iz Veleža su Đani Salčin i Faris Zubanović.

- Mladi reprezentativci koji su otišli, još se nisu vratili. Igrali su u utorak, pojavit će se danas poslijepodne, valjda. Isto kao da smo igrali u Zanzibaru, a ne u Luksemburgu. Nije to korektno prema momcima, moglo se bolje organizovati, jučer su čekali pet sati na aerodromu - nezadovoljan je trener Rođenih.

Pozitivnom rezultatu u derbiju nada se kapiten Veleža Denis Zvonić.

- Nakon reprezentativne pauze i mini ciklusa priprema izvan Mostara, u dobrom raspoloženju dočekujemo sutrašnji meč. Na terenu moramo pokazati karakter i nastaviti pozitivnu rezultatsku seriju - naveo je Zvonić.

Meč između Veleža i Zrinjskog igra se sutra (petak) od 17 sati, uz prijenos na Areni Sport. Glavni arbitar bit će Irfan Peljto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.