open-navfaktor-logo
search
Trener i kapiten
Jakirović: Lideri smo i sada to treba braniti, Bilbija: Nismo favoriti u Vrapčićima
Mostarski rivali Velež i Zrinjski u petak će odigrati novi gradski derbi u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
14.10.2021. u 12:51
get url
text

Ovog puta domaćin je Velež, a meč će se zbog kazne Fudbalskog saveza BiH igrati bez prisustva publike.

Susret ova dva kluba je i ovog puta bio povod da Sportski savez Mostara organizuje zajedničku konferenciju za medije u Sportskom kompleksu Kantarevac.

Zrinjski je reprezentativnu pauzu proveo na liderskoj poziciji Premijer lige BiH i sa bodom više u odnosu na prvog pratioca Tuzla City, ali istina i sa utakmicom više.

VEZANI TEKST - Dudić: Vidim da je nekim igračima Zrinjskog sve osim tri boda u Vrapčićima neuspjeh, drago mi je...
 

- Pauza nam je zaista dobro došla jer smo ranije odigrali mnogo utakmica. Zbog toga smo se u minulim danima rekuperirali i nismo igrali prijateljske susrete. Pred derbi smo u odličnom raspoloženju. Lideri smo i sada to trebamo braniti. Čeka nas tvrda utakmica. U derbijima je uvijek tako. Psihološki je teško igrati. Žao mi je što neće biti gledalaca, jer je bolji osjećaj igrati pred publikom - rekao je trene Zrinjskog Sergej Jakirović.

Optimističan je i kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija. Upravo Bilbija je odlučio nedavni mostarski derbi odigran na stadionu Pod Bijelim brijegom.

- Spremni smo za ovu utakmicu. Mislim da ona neće biti ista kao nedavna na našem stadionu, pa smo na neki način spremni i da se branimo. Zrinjski u Vrapčićima nije favorit, iako smatram da imamo velike šanse da pobijedimo - istakao je Bilbija.

Meč Veleža i Zrinjskog igra se sutra na stadionu Rođeni u Mostaru s početkom od 17 sati, a sudit će ga Irfan Peljto iz Sarajeva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.