open-navfaktor-logo
search
Pritisak na FSBiH
Entitet RS (ne) prati Srbiju: Dozvola za kafane i teretane, rampa za fudbal
Premijer liga Bosne i Hercegovine prema svemu sudeći neće se nastaviti sedmog juna, što je planirano na zajedničkoj konferenciji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i premijerligaških klubova.
06.05.2020. u 09:03
get url
text

To se jasno može zaključiti, nakon što vlasti u entitetu RS planiraju ukinuti zabranu održavanja sportskih takmičenja tek od 1. jula.

RS je u mjerama za suzbijanje koronavirusa do sada uglavnom pratio Srbiju. Odnosi se to i na vanredno stanje, koje će u tom entitetu biti ukinuto nakon što to učini i Srbija.

Premijer RS-a Radovan Višković u utorak je najavio da će početkom naredne sedmice sa radom krenuti frizeri, ugostitelji, teretane. Na fudbal je trenutno spuštena rampa. Podsjetimo, klubovi u Srbiji su krenuli sa treninzima u ponedjeljak, a prvenstvo u tamošnjoj eliti moglo bi se nastaviti 30. maja. Očito je da vlasti u RS-u u donošenju mjera koje se tiču sportskih aktivnosti neće pratiti susjednu državu. I to je u najmanju ruku čudno.

VEZANI TEKST - Nove informacije iz entiteta RS: Treninzi će biti dozvoljeni u drugoj polovini maja, ali...

Možda na sve utječe i pritisak određenih struktura iz Fudbalskog saveza RS-a. Čini se da neki klubovi pošto-poto žele zadržati trenutne pozicije na tabeli, kako bi ostvarili zacrtane ciljeve bez prolivenog znoja. Makar i po cijenu da se prvenstvo prekine. Zadnju riječ imat će Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, koji do 25. maja ima rok da obavijesti UEFA-u na koji način planira završiti prvenstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.