open-navfaktor-logo
search
Predviđanja Pinteresta
Evo koji modni i trendovi ljepote će obilježiti 2021. godinu
Pinterest, jedna od najpopularnijih platformi za pretraživanje, na osnovu podataka o pretragama miliona korisnika posljednjih mjeseci, predstavila je svoje predviđanje koje će teme u modi, kući, putovanjima, gastronomiji ili blagostanju obilježiti naš život u 2021. godini. 
16.12.2020. u 09:57
get url
text

U pitanju je novi izvještaj pod nazivom "Pinterest Predicts", koji dolazi u trenutku kada polako ispraćamo 2020., jednu od najizazovnijih godina u proteklih nekoliko desetljeća, koja nam je pokazala svu nepredvidivost života.

Kada je u pitanju moda, prema Pinterestu narednih 365 dana imperativ je udobna odjeća, sportski stil i personalizacija. Što se tiče stila, sve ukazuje na to da će ono što je obilježilo 2020. godinu biti prisutno i na početku iduće. Udobna odjeća i dalje će biti u fokusu, na šta ukazuju učestale pretrage oko ove vrste stila poput "udobni outfiti", "duge čarape" i slično.

Nastavlja se popularnost sportske odjeće, posebno onih komada koji se kombinuju sa daškom elegancije, Athflow trendom koji će i dalje vladati na ulicama. Također se ističe personalizacija i prilagođavanje odjevnih predmeta, trend koji će dostići novi nivo popularnosti zahvaljujući generaciji Z, koja voli ovu vrstu dizajna.

Sferu ljepote, s druge strane, obilježit će minimalizam, indi stil i moćan izgled. Upotreba maske dovela je do izvjesnih promjena u percepciji i njegovanju ljepote. Ruževi ili specifični proizvodi za područje usana u proteklom periodu bili su u drugom planu za razliku od onih namijenjenih očima, novom glavnom protagonisti lica. Kako predviđa Pinterest, u 2021. godini posvetit ćemo se izgledu obrva i najoriginalnije opcije će imati veliku važnost.

Indi stil postaviće trendove ljepote, kao i frizure sa pletenicama. Kao što je platforma pokazala, pretrage poput "afričke pletenice", "bubble pletenice", "indie make-up" i "butterfly eye make-up" za ove vrste izgleda ne prestaju da rastu, a njihova popularnost nastavit će se u 2021. godini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.