navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Odmor i zabava

Filmovi koje bi svaka žena trebala pregledati

Vrijeme provedeno u gledanju filmova, uz kokice i sok, idealno je za provesti kišni dan. Ovo su filmovi koje bi svaka žena trebala pogledati.

Objavljeno: 07.03.2020. u 11:22
get url
text

Brittany Runs a Marathon

Brittany (Jillian Bell) ima slabo plaćen posao, nema ambicija, ciljeva ni ljubavni život. Uz to ima i viška kilograma. Nakon pregleda kod ljekara shvata da treba da smrša barem 25 kilograma, ali nema novca da ide u teretanu. Zato, ona obuva patike i kreće na trčanje.

Nakon što je prebrodila unutrašnju borbu, s kojom su upoznati svi koji su pokušali promijeniti svoje životne navike, ona počinje uživati u novom dijelu svog života. Usput odlučuje trčati maraton u New Yorku. I dok ostvaruje svoj cilj, ona ne ostavlja iza sebe samo silne kilometre koje je pretrčala, već i svoje nesigurnosti i strahove.

The Aftermath (Posljedice)

Radnja je smještena u 1946. godinu kada se Njemačka pokušava oporaviti nakon poraza u Drugom svjetskom ratu. Koliko god to bilo čudno, nekadašnji neprijatelj pomaže zemlji. Britanac po imenu Lewis Morgan (Jason Clarke) dolazi u nedavno uništeni Hamburg, sa svojom ženom. Smješten je u kuću koja je oteta njemačkom arhitektu Lubertu (Alexander Skarsgård). Bivši vlasnik kuće nastavlja živjeti u njoj sa svojom kćerkom.

Tu počinje ljubavna priča između njega i Rachael (Keira Knightley), Lewisove žene. Iako opis zvuči kao tipičan ljubavni film, on ipak govori o tome kako se svaki od likova pokušava nositi s tragičnim posljedicama rata.

American Woman

Debra (Sienna Miller) je tridesetdvogodišnja žena, ali u svojim godinama, ona je već ima unuče.

Njena kćerka, Bridget, ostala je trudna. Pogrešno vrijeme, pogrešan momak, pogrešne odluke i ona postaje šesnaestogodišnja majka. Ipak, Debra podržava svoju kćerku, pomaže joj oko djeteta i pokušava ostati pozitivna što je više moguće. Onda njena kćerka nestane. Jedanaest godina nakon, Debra se i dalje nada da će jednom ponovno vidjeti svoju kćerku. Ona je angažovala tim dobrovoljaca koji pokušavaju naći Bridget, uz to i uči, radi, čuva unuka i oslobađa se svih svojih loših navika. Debrina priča pokazuje kako se svako može naći u teškoj situaciji, važno je samo kako se nosimo s tim i možemo li naučiti živjeti pod tim okolnostima ili ne.

Paradise Hills

Uma (Emma Roberts) je osramotila cijelu svoju porodicu. Ona ne želi poštovati pravila i tradiciju svoje obitelji, kao što je to da se uda za muškarca kojeg joj roditelji odaberu. Kako bi je naučili lekciju, njeni je roditelji šalju u Paradise Hills gdje žene uče kako postati prave dame: elegantne, pristojne i lahke za kontroliranje.

Raspored na ovom mjestu uključuje centar za rekreaciju, spa tretmane i terapijske seanse. Mnogi od nas voljeli bi tamo provesti svoj odmor. Iza prelijepog okruženja, luksuznih haljina i slatkih osmijeha, tu postoje užasne tajne. Uma osjeća da postoji nešto pogrešno u vezi s tim mjestom i pokušava početi pobunu. Ipak, institucija i Duchess (Milla Jovovich) znaju kako razgovarati s takvom vrstom dama.

Wild Roses

Rose-Lynn (Jessie Buckley) želi postati zvijezda country glazbe. Na putu do cilja nailazi na mnoge prepreke. Ona živi u Škotskoj, upravo je izašla iz zatvora i ima dvoje male djece. Bilo koja od ovih stvari mogla je zaustaviti sve druge, ali ne i Rose-Lynn. Vlasnik kuće u kojoj radi kao čistačica čuje je kako pjeva i shvata da je jako talentovana pa joj pomaže naći prave producente.

Rose-Lynn ostvaruje svoj cilj. U određenom trenutku, ona će morati birati što joj je važnije muzika ili porodica.

Ordinary Love

Joan (Lesley Manville) i Tom (Liam Neeson) u braku su dugo godina. Tokom svog braka uspjeli su održati svjetlost i duboko poštovanje jedno prema drugom. Žive normalnim životom, sve dok Joan ne dobije užasnu dijagnozu. Naime, doktori joj otkrivaju rak dojki.

Šta da radite kada vam se cijeli svijet ruši? Kako biti podrška nekome koga volite, a ko vas može napustiti svakog trenutka? Ne samo da će glavni likovi morati naći odgovore na ova pitanja, već će to morati i gledaoci.

Ride Like a Girl

Cijeli život Michelle Payne vezan je za konje. Ona ne može zamisliti svoj život bez jahanja, slobodno vrijeme provodi na treninzima i sanja o tome da se takmiči na poznatom turniru. Svi je vide kao nekoga ko tamo ne pripada i smatraju da žena treba biti na tribinama, a ne na konjima.

Ipak, to ne zaustavlja Michelle. Ona je spremna žrtvovati sve, čak i vlastiti život, samo kako bi ostvarila svoj cilj. Ovo je istinita priča i već znamo kraj, Michelle će biti prvi džokej koji je osvojio pehar. Ipak, uvijek je zanimljivo gledati njen put prema ostvarenju cilja.

The Invisible Life of Euridice Gusmao

Radnja filma smještena je u 1950-e godine u Rio de Janeiru. Dvije sestre, Guida (Julia Stockler) i Eurídice (Carol Duarte), jako su bliske i obje žele živjeti u Evropi. Eurídice želi postati pijanistica i studirati u Beču, a Guida želi pobjeći od njihovog oca tiranina i biti slobodna. Ona sa svojim ljubavnikom bježi u Grčku, nadajući se da će tu pronaći sreću, ali se ipak razočara. Život Eurídice je također jako težak. Ona mora raditi ono što joj otac kaže, udaje se za čovjeka kojeg ne voli i prestaje svirati.

Sestre gube kontakt na puno godina, ali se nekako nadaju da će njihovi životi opet postati dobri. Ta nada ih i vodi kroz sve njihove borbe.

Gloria Bell

Gloria Bell (Julianne Moore) ima više od 50 godina. Mnoge stvari su se dogodile u prošlosti: razvedena je, djeca su joj odrasla i ne zovu je toliko često koliko bi ona željela i ima dobru karijeru. Prakticira jogu za svoje tijelo, čašu vina za opuštanje, flert za fizičko zadovoljstvo za jednu noć. Gloria je izgradila vlastiti život, zadovoljna je sobom i smirena je.

Iznenada, afera u jednom klubu pretvara se u pravu ljubavnu priču. Sada se ponovno mora suočiti s prošlošću, kako svojom, tako i s prošlošću osobe koju je upoznala. Gloria nije spremna za to.

Ema

Brak Eme (Mariana Di Girolamo) i koreografa Gastona (Gael García Bernal) bio je katastrofa. Posljednja je loša stvar bila to što je usvajanje devetogodišnjeg djeteta krenulo krivim putem. Naime, dijete je zapalilo kuću u kojoj je bila i Emina sestra. Gaston krivi Emu i zato ga ona napušta. U pokušajima da pronađe sebe, ona bira jedinu stvar koju zna, a to je ples.

Energija plesača može se osjetiti kroz ekran i željet ćete plesati dok gledate. Ipak, u određenom trenutku, Ema uzima plamen i počinje spaljivati sve što vidi.