Francuzi ne praštaju : Suspendovan Mario Balotelli (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.17 u 14:32

Mario Balotelli (26), fudbaler Nice, vodećeg tima francuske lige nakon prvog dijela sezone svojim saigračima neće moći pomoći u naredne dvije utakmice.

Italijan će pauzirati dvije utakmice
Italijan će pauzirati dvije utakmice

Njega je zbog crvenog kartona kojeg je dobio 21. decembra prošle godine protiv Bordeauxa (0:0) Disciplinska komisija Ligue 1 suspendovala na dvije utakmice, javlja Anadolija.

Nakon što je godinama lutao i tražio pravu formu sa početka svoje karijere Balotelli se ove sezone skrasio u Nici u kojoj je odigrao nekoliko odličnih utakmica i dosta smirio svoju čudnu narav.

Francuska Ligue 1 se nastavlja 15. januara utakmicama 20. kola, a Nica će protiv Metza na domaćem terenu igrati bez jednog od najboljih fudbalera. Balotelli će prije toga propustiti i gostujući ogled kod Lorienta u prvom kolu Kupa Francuske, koji će se igrati 8. januara.

Zanimljivo, dvije utakmice suspenzije zbog verbalnog napada na sudiju u ogledu sa Bordeauxom dobio je i Lucien Favre, trener Nice.

Balotelli je od dolaska u Nicu odigrao 14 takmičarskih utakmica i postigao deset golova. Prethodno je u karijeri igrao Lumezzaneu, Inter, Manchester City, Milan i Liverpool. U dresu reprezentacije Italije odigrao je 33 utakmice i dao 13 golova.