Prvak BiH poražen je od Zrinjskog sa 1:5, a osim što je ostao bez bodova, kažnjen je i novčano zbog divljanja navijača.

VEZANI TEKST - Navijači Borca skandirali ime ratnog zločinca Ratka Mladića, na potezu Fudbalski savez BiH

Lešinari su u nekoliko navrata koristili pirotehniku, a u jednom trenutku utakmica je i prekinuta zbog ubacivanja baklji u teren (prekid trajao nekoliko minuta).

Uz to, navijači Borca su u finišu utakmice skandirali ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića (skandiranje je trajalo duže od 30 sekundi i čulo se u TV prijenosu), što je evidentirao i Goran Mikanović, delegat utakmice.

- Borac je kažnjen sa 3.500 KM zbog loše organizacije utakmice i zbog toga što su navijači koristili pirotehniku - kazao je za Faktor Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Kada će Borac biti kažnjen zbog pirotehnike i veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića?

Na pitanje da li je Borac kažnjen i zbog skandiranju Mladićevog imena, diplomatski je odgovorio da klub "ne može utjecati na skandiranje navijača", naglasivši kako je izrečena jedinstvena kazna (udruženi svi "prekršaji"?).

Također, dodao je kako su kažnjeni i Velež, te Sloboda, "jer su bez saglasnosti Saveza istakli transparent vezan za "Incijativu 4R".

Za detaljnije informacije o kazni za Borac i ostale klubove i pojedince, Kosorić nas je uputio na administraciju FSBiH, gdje su nam pojasnili kako "nemaju vremena da objavljuju te informacije i da će odluke Disciplinske komisije FSBiH biti objelodanjene narednog petka".