open-navfaktor-logo
search
Nastup u Evropi
Generalni direktor Radnika otkrio gdje će Bijeljinci igrati domaće utakmice
Iako ove sezone nije sjedio na klupi tima iz Bijeljine, srbijanski strateg "odigrao" je važnu ulogu u plasmanu kluba iz Semberije u Evropu
27.05.2019. u 21:01
get url
text

Fudbaleri Radnika ponovo će igrati u Evropi nakon sezone 2016/2017. Za tadašnji nastup na međunarodnoj sceni najzaslužniji je bio trener Slavko Petrović koji je ekipu odveo do trijumfa u Kupu Bosne i Hercegovine.

Iako ove sezone nije sjedio na klupi tima iz Bijeljine, srbijanski strateg "odigrao" je važnu ulogu u plasmanu kluba iz Semberije u Evropu.

Naime, Prvostepena komisija za licenciranje N/FSBiH Željezničaru nije izdala odobrenje za nastup u Evropi, a Plavi su bez licence ostali upravo bog dugovanja prema Slavki Petroviću. Sudeći prema reakcijama iz Radnika, čini se da je Drugostepena komisija samo potvrdila odluku koju je donijela Prvostepena komisija za licenciranje.

Ova odluka obradovala je navijače i rukovodstvo tima iz Bijeljine, a generalni direktor Nebojša Tomić ističe da će čelni ljudi kluba učiniti sve kako bi se što spremnije dočekali nastup u Evropi.

- Želim da pohvalim nadležne komisije N/FSBiH koje su proteklih dana trpile pritiske kako bi odluka Komisije za licenciranje bila promijenjena. Savez je još jednom pokazao dosljednost i principijelnost, pa će FK Radnik igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Mi smo ispoštovali sve ono što je N/FSBiH tražio kako bi dobili licencu i kao prvi tim poslije Željezničara na tabeli predstavljaćemo Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni. Nama predstoji aktivan odmor, jer želimo što bolje da se spremimo i reprezentujemo naš fudbal. U toku pauze pokušaćemo da dovedemo nekoliko pojačanja i organizujemo mečeve na Gradskom stadionu u Banjaluci koji smo prijavili kao domaći teren za odigravanje utakmica – rekao je Tomić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.