Petak, 09.06.2023.
FOTO: AA

Građani i danas čekali u redu za vakcinu na punktu u Importanne Shopping Centru

Građani Sarajeva pokazali su i danas veliko interesovanje za vakcinaciju koja je ovog vikenda organizovana na punktu u Importanne Shopping Centru.

VEZANI TEKST - Sarajevo: Danas u Importanne centru vakcinisane 402 osobe

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv COVID-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima", a 25. i 26. decembra vakcinacija se vrši u Importanne Shopping Centru. Vakcinisanje je počelo jutros u 10, a svi građani se mogu vakcinisati sve do 15 sati.

Nakon što su jučer na istom punktu vakcinisane 402 osobe, vakcinacija je nastavljena i danas, a od jutarnjih sati zabilježeno je prilično veliko interesovanje građana. Građanima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm za prvu, drugu i treću dozu.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra ove godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je na ovaj način vakcinisano oko 4.500 osoba.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić izjavio je da je broj onih koji se žele vakcinisati na ovom punktu je znatno veći u odnosu na prethodne sedmice, a kako je to bilo i očekivano, ove subote je oboren rekord. Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih grupa, a najviše mladi ljudi.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo nastavlja se i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh