open-navfaktor-logo
search
Hajrulahović za Faktor
Haad o odijelu Vice Zeljkovića: Gospoda koja voli fudbal nema osnovnu kulturu odijevanja
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, predvodio je našu delegaciju na Kongresu Svjetske fudbalske federacije (FIFA), koji je održan u Dohi.
31.03.2022. u 21:04
get url
text
get url
text

Zajedno s njim u Katar su otputovali njegov savjetnik Marko Miličić, potpredsjednik Irfan Durić i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Prvi čovjek bh. fudbala fotografije iz Dohe objavio je na svojoj Facebook stranici, a ono što nam je prvo zapelo za oko je odijelo svijetle boje.

VEZANI TEKST - Kad se mora: Vico Zeljković pozirao pored zastave BiH

Za komentar da li je primjereno da se na ovakvim događajima oblače svijetla odijela i da li je predsjednik Zeljković prikladno obučen, pitali smo bh. modnog dizajnera Adnana Hajrulahovića Haada.

- Pri odabiru modela i boje muškog odijela pored ostalog veoma je bitna prilika za koju se odijelo oblači. Ukoliko želimo izgledati formalno, što mislim da je bio cilj gosp. Vice Zeljkovića, onda nikako nije poželjno odabrati odijelo u svijetlo sivoj ili bež boji.

Svadbarska i ležerna boja odijela ostavlja dojam neoficijelnog i ležernog i izlazi izvan okvira poslovnog odijevanja.

Ostala gospoda na slici mogu proći kao formalno odjeveni iako bih ja za tu priliku sugerirao tamnije odijelo - pojasnio je Haad za Faktor dodavši:

- Ali ono što mi više smeta na fotografiji koju ste mi poslali jeste da gospoda pozira sa nepropisno skopčanim sakoima. Kada se obraćamo auditoriju, sako mora biti zakopčan i to tako da se uvijek kopča srednje dugme na sakou, ukoliko je srednje dugme skopčano, stvar izbora je da li ćemo skopčati prvo dugme, ali treće nikako. U ovom slučaju čini mi se da gospoda koja voli fudbal nema osnovnu kulturu odijevanja, a znamo da je odijevanje i moda ipak u praksi najbitnija sporedna stvar. Svako jutro se pogledamo u ogledalo, ali svako jutro ne šutamo loptu - objasnio je Haad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.